Въпреки тежката катастрофа в петък вечерта в Тбилиси, при която

...
Въпреки тежката катастрофа в петък вечерта в Тбилиси, при която
Коментари Харесай

Футболните национали излизат срещу Грузия в подкрепа на ранения Неделев

Въпреки тежката злополука в петък вечерта в Тбилиси, при която пострада футболистът от националния отбор Тодор Неделев, съотборницитему ще излязат в неделя на терена против Грузия, която е любимец в нашата група за Лигата на нациите.

След претърпяната интервенция Неделев е в устойчиво положение, усъвършенства се бързо, ще гледа мача в болничното заведение и часа превозване до България.

Българските национали ще излязат на терена със специфични фланелки в поддръжка на ранения им съотборник, сподели през бТВ Георги Миланов.

" Ситуацията не е добра за съвсем целия тим, само че ще създадем всичко допустимо да излезем с горделивост и чест от цялата обстановка. Ще изиграем мача. Нормално е и физически, и психически да не сме на това равнище, на което би трябвало да бъдем. Вярвам в целия тим, че ще излезем от тази доста тежка за всички нас обстановка ", сподели Миланов.

Мачът е довечера в 19.00 часа и ще бъде излъчен по Българска национална телевизия.

Грузия е безапелационен лидер в групата, като завоюва и трите си мача. Въпреки че имаше две семейства и посещение на Гибралтар, българският тим има в актива си единствено две точки.

" Мога ли да мисля за футбол в този момент? Трудна обстановка. Обмислихме го и взехме решение да излезем да играем. Ситуацията е много комплицирана, част от нашите футболисти към момента са в потрес. Всеки човек е друг, всеки реагира по друг метод и на напрежението. Нашата задача е да се представим на най-високо равнище ", сподели краткотрайният треньор Георги Иванов-Гонзо.

" Грузия е мощен тим, който демонстрира напредък през последната година. Ние сме спортисти, не можем да се предаваме. За нас най-важна е успеха, тъй че ще създадем всичко допустимо да победим. Да видят съотборника си в кръв е потрес, само че имам вяра, че ще създадат всичко допустимо да излязат от него ", съобщи Иванов.

По думите му никой не е желал отсрочване на мача.

Според лекаря на тима Бисер Бочев Неделев се възвръща бързо, чака се в неделя да бъде изместен от реанимацията.

Очаква се на по-късен стадий той да бъде превозен до България с медицински хеликоптер, заяви още Бочев пред бТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР