Въпреки слуховете, че този чип ще се нарича Snapdragon 8150,

...
Въпреки слуховете, че този чип ще се нарича Snapdragon 8150,
Коментари Харесай

Qualcomm официално анонсира SoC Snapdragon 855

Въпреки слуховете, че този чип ще се назовава Snapdragon 8150, компанията Qualcomm реши да не трансформира метод на предоставяне на имена на своите процесори. Компанията публично показа Snapdragon 855 – своята нова флагманска система-върху-чипа, която ще се употребява в топ-смартфоните, употребяващи Оценка за съвместимост Android. Спецификациите на чипа ще бъдат оповестени по-късно, като в този момент компанията заяви главните благоприятни условия на Snapdragon 855.



Новата SoC разполага с хардуерен ИИ енджин от четвърто потомство , който работи три пъти по-бързо при осъществяване на логаритмите с детайли на изкуствен интелект. Тук за първи път виждаме Computer Vision ISP – специфичният копроцесор за обработка на изображенията от камерите, основан на компютърно зрение, подобряващ качеството на фотосите и видеата. Snapdragon 855 поддържа специфичната функционалност Elite Gaming , само че разработчиците към този момент не оповестяват какво е това. Но известността на геймърските смарт телефони непрестанно пораства и не е за удивление, че Qualcomm е подготвил нещо особено в това отношение.



Snapdragon 855 е първият чип на компанията, създаван посредством 7 нанометров софтуерен развой . Опционално, някои модели на новия чип ще разполагат с модема Snapdragon X50 , поддържащ 5G мобилните мрежи.

Едновременно със Snapdragon 855, компанията показа и ултразвуковия скенер за пръстови отпечатъци 3D Sonic Sensor, който се вгражда в екрана на смарт телефона. Новият скенер разпознава отпечатъците и на мокри и зацапани пръсти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР