Световна купа за жени: Няма планове за допълнителна банкова ваканция, ако Лъвиците спечелят турнира – въпреки призива на лидера на лейбъристите

...
Въпреки широко разпространените обществени призиви, никога не е имало допълнителна
Коментари Харесай

Въпреки широко разпространените обществени призиви, никога не е имало допълнителна банкова ваканция след спортно постижение.

Ако лъвиците спечелят в неделя, те ще станат първият английски футболен отбор, който печели Световно първенство от 1966 г. насам.

Изображение: Снимка: AP

Лидер на лейбъристите, сър Кийр Стармър призова за празнична ваканция, туитвайки: „Изминаха почти 60 години, откакто Англия спечели Световната купа. Никога не съм доволен от нищо… но трябва да има празнична ваканция, ако Лъвиците си го донесат у дома.“

Въпреки това в момента не се предвижда допълнителен почивен ден за празнуване.

Световно първенство за жени: Лъвиците стигнаха дотук не искам да напусна Австралия без най-голямата награда

Говорител на правителството каза пред Sky News този следобед: „Спечелването на Световната купа би било огромен момент за страната и не се заблуждавайте, ние ще намерим правилния път за празнуване.

"Както самата [мениджърка на Англия] Сарина Вигман каза, първото нещо, което трябва да направите, е да се съсредоточите върху финала и цялата страна ще подкрепи Лъвиците този уикенд."

Английските фенове празнуват всеки гол

Правителството се противопостави на призивите за допълнителна банкова ваканция миналото лято преди победата на Лъвиците в Евро и нямаше подкрепа за такъв преди финала на мъжкия отбор на Евро 2020 през 2021 г.

< p>Доклад на библиотеката на Камарата на общините от 2010 г. изчислява, че банковите празници струват на икономиката на Обединеното кралство 2,9 милиарда британски лири и тъй като премиерът Риши Сунак дава приоритет на икономическия растеж, е малко вероятно той да бъде в полза.

Петиция призивът за допълнителна банкова ваканция, ако победата на Лъвиците е започнат на уебсайта на парламента, но е събрал само 23 подписа към момента на писане. Правителството ще отговори официално само ако достигне 10 000 подписа.

Гвардейците играят Sweet Caroline за Англия

Министърът на културата Луси Фрейзър ще пътува до Сидни за финала, но няма планове г-н Сунак да присъства, Sky News разбира.

Дворецът Кенсингтън също потвърди за Sky News, че принцът на Уелс - който е председател на Футболната асоциация - също няма да пътува, за да гледа финала.

Кралят изпрати "най-топлите си поздравления" на лъвиците за полуфиналната им победа по-рано днес.

Премиерът също поздрави отбора в социалните медии, докато лидерът на лейбъристите сър Кийр Стармър описа победата като "феноменална".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР