Въпреки създадената организация в зала Арена Армеец, предаването на протоколите

...
Въпреки създадената организация в зала Арена Армеец, предаването на протоколите
Коментари Харесай

Председател на СИК: От ЦИК нямат мозък в главата, имаме машини, а броим на ръка

Въпреки основаната организация в зала " Арена Армеец ", предаването на протоколите се забави с часове. Чакането беше с 5-6 часа повече спрямо изборите през юли. Броенето на разписките в допълнение забави процеса, предава Bulgaria ON AIR.

" Беше ми за първи път, бях ръководител и добре мина. Свършихме бързо ние. Първи бяхме. Доста бързо и много елементарно ", показа Йована.

Други обаче посрещнаха утрото в най-голямата зала у нас.

" От ЦИК нямат мозък в главата?! Няма потребност да се броят бюлетини, другояче защо са машините?! Затова аз предлагам за балотажа да върнем хартиените бюлетини и да си седим в " Армеец " по 2-3 дни. Всичко е остаряло, ретроградно – имаме машини, а броим на ръка ", оплака се ръководител на СИК в София.

До напрежение с протоколите се стигна и в Стара Загора. Стотици хора не съумяха да ги предадат до сутринта и прекараха нощта в очакване, спейки по столове и по земята. На температури покрай нулата останаха десетки. Към 5 часа сутринта една 18% от всички секции бяха обработени.

Преброяването на разписките забави и предаването в Русе. Малко преди обяд минаваха последните председатели на комисии, написа plovdiv24.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР