Въпреки съобщенията за расизъм и дискриминация в ежедневния живот, Германия

...
Въпреки съобщенията за расизъм и дискриминация в ежедневния живот, Германия
Коментари Харесай

ОИСР: Въпреки дискриминацията чуждестранните работници продължават да избират Германия

Въпреки известията за расизъм и дискриминация в ежедневния живот, Германия остава привлекателна дестинация за квалифицирани служащи от чужбина , заяви Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) в сряда.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз наблюдава кариерите на 30 000 висококвалифицирани лица, които показваха предпочитание да дойдат в Германия като задгранични служащи от август 2022 година и откри, че желанието им за пренасяне в страната се е нараснало, а не е намаляло с времето.

Около 92% от участниците в допитването са живели в чужбина и не престават да се интересуват от опцията за пренасяне в Германия.

Въпреки това, тези, които към този момент са се преместили в Германия, с ъобщават за повече дискриминация от предстоящото преди преместването си . Повече от половината от тези, които са сполучливо се открили в страната, споделят, че са били обект на дискриминация, учредена на техния генезис при опитите си да наемат или закупят жилище.

Този боязън е по-нисък, към една трета, у тези, които към момента не са се преместили. Около 37% от интервюираните оповестяват за случаи на дискриминация по време на визити в заведения за хранене или магазини .

Икономиката на Германия се опира доста на задгранични служащи, както беше очебийно от последни данни на Федералната организация по заетостта на страната. Статистиката за ноември демонстрира, че повишаването с 0,6% на броя на чиновниците, подлежащи на социалноосигурителни вноски, достигнало 35,1 милиона, е най-вече с помощта на служащи от страни отвън Европейския съюз.

Андреа Налес, ръководител на Федералната организация по заетостта, означи, че тази наклонност евентуално ще продължи и в бъдеще, даже и без да бъдат включени бежанците от Украйна, Сирия и Афганистан.
 Частични локални избори в Тюрингия не донесоха победа на
Частични локални избори в Тюрингия не донесоха победа на " Алтернатива за Германия "

АзГ загуби с малко първите избори след разкритията на срещата за всеобщо депортиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР