Въпреки съдебните решения, с които разполагат членовете на НС на

...
Въпреки съдебните решения, с които разполагат членовете на НС на
Коментари Харесай

Отново в нарушение: Ръководството на БСП не допусна Добрев и Паргов на пленума

Въпреки правосъдните решения, с които разполагат членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия Кирил Добрев и Калоян Паргов, те не бяха позволени до присъединяване в днешното съвещание на пленума на партията. С решение на ОПКК още трима социалисти не бяха позволени.
В началото на съвещанието Георги Свиленски е показал и молбите за отдръпване от Националния съвет, измежду които е и кметът на Перник Станислав Владимиров. От залата управлението получи имитация, че тези хора могат да решат да си отдръпват оставката, както го е направила префседателката на партията Корнелия Нинова. Скандал в залата провокира това, че въпросните заявки за овакантяване на органа са подадени преди месеци, а се рапортуват едвам в този момент.

Друго нарушаване на устава е, че не е спазена процедурата за премахване на въпросните лица, попълването им със идващите определени от Конгреса на партията и отразяването на тази промяна в настоящото положение на партията. “Начинът, по който започваме днешното съвещание е повече от абсурден ”, съобщи Костадин Паскалев. Той попита с какво настоящо положение е записана партията за последните избори и участват ли в него отхвършените от днешното съвещание лица.
Целият скандал заплашва да сложи под въпрос легитимността на предизборните листи на Българска социалистическа партия, както и определените депутати. “Давате ли си сметка, че през днешния ден стартирате с парадокс и скандал, който е неприемлив на фона на тежките проблеми, които би трябвало да решаваме. Предлагам ви да се смирим и да погледнем позорните резултати и деликатно, посипвайки си главата с пепел, да се опитаме да намерим верните решения ”, сподели още Паскалев.
 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР