Въпреки риска от блокаж на държавата, заложен в констиотуционните промени,

...
Въпреки риска от блокаж на държавата, заложен в констиотуционните промени,
Коментари Харесай

Радев: Политическата криза ще намери своето решение, когато Народното събрание излъчи ефективно редовно правителство

Въпреки риска от блокаж на страната, заложен в констиотуционните промени, през днешния ден имаме назначено държавно управление и избрана дата за изборите. Политическата рецесия не е отминала, съобщи президентът Румен Радев. Политическата рецесия ще откри своето решение, когато Народното събрание излъчи дейно постоянно държавно управление, съобщи президентът Румен Радев, съобщи БГНЕС.

Президентът настоя битката с купения избор да бъде издигната в главен приоритет.

Оставам на страна спекулации, на кого принадлежи Атанас Илков. Това ще покажат неговите дейности, съобщи президентът и акцентира значимата роля на Министерство на вътрешните работи по време на идните изключителни парламентарни избор.

Румен Радев и Илияна Йотова дойдоха в постройката на Народното събрание за клетвата на втория длъжностен кабинет на Димитър Главчев.

Всички партии са на колене пред президента, не знам за какво. Той е просто един апаш, аз ще го разоблича. Това сподели пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на Движение за права и свободи и ръководител на ПГ на придвижването Делян Пеевски.

Според Пеевски Румен Радев е нарушил Конституцията, като е отказал да подпише указа за назначение на служебното държавно управление на Горица Грънчарова-Кожарева.

 

В момента, в който той наруши Конституцията, той на процедура не е президент. Ако съдът се произнесе, че президентът е нарушил Конституцията, при нарушавания няма потребност от процедура по импийчмънт, разяснява Пеевски, въпреки да означи, че няма по какъв начин единствено Движение за права и свободи да сезира Конституционния съд.

Запитан дали новият длъжностен вътрешен министър Атанас Илков е " негов човек ", както настояват от ПП-ДБ, Пеевски отговори:

" Като ги чувам, излиза, че всички вътрешни министри са мои, министър председателите са мои, единствено президентът не е мой, а може и той да е мой ".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави президента Румен Радев и служебния министър председател Димитър Главчев за споделената отговорност в тази тежка обстановка и излъчването на кабинет.

„ Поздравявам премиера и президента със споделената отговорност. Тези министри най-вероятно са дадени от президента “, сподели Борисов и посочи, че част от селекцията от министри на Главчев е дадена от Радев. „ В момента тези двама държавници са над обстановката и излъчиха кабинет “.

Борисов разяснява и измененията в Конституцията.

„ Когато се написа Конституция, би трябвало всеки подробност да се гледа. В случая днешната Конституция е направена за високо интелигентни и систематични политически партии. Ако има такива, няма да има проблем с Конституцията сега. Днес би трябвало да се на висотата да пазиме това, което сме приели “, съобщи той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР