„Въпреки решението на ВАС, с което се отмениха задължителните условия

...
„Въпреки решението на ВАС, с което се отмениха задължителните условия
Коментари Харесай

Доц. Тонев: Не приемаме да се плаща на медиците както се плаща в ресторант

„ Въпреки решението на Върховен административен съд, с което се анулираха наложителните условия за нарастването на заплатите на болничните чиновници от 1 август, регламентирани в КТД, въпреки всичко има управления на лечебни заведения, които вземат решение да влагат главно в своите фрагменти за да ги запазят и развиват, а не в инсталация, медикаменти или погашение на насъбраните задължения. “

Това написа във фейсбук ръководителят на парламентарната здравна комисия и народен представител от „ Продължаваме промяната “ доцент Антон Тонев във връзка информацията за съглашението на управлението на УМБАЛ „ Александровска “ със синдикатите в лечебното заведение и, обвързващи средствата на лечебните заведения с увеличението на заплатите.

„ Да не забравяме, че множеството лечебни заведения дават по-високи междинни заплати от посочените, само че през начисляване на ДМС и едвам е необичайно, в действителност главната борба е за това да се резервира сегашната конструкция на възнаграждение с ниска съществена заплата и високо ДМС. Както се заплаща на работещите в ресторант, с почитание и към техния труд, несъмнено. Не одобряваме причините, че посредством тази конструкция на възнаграждение се бонифицират „ работливите” и се санкционират „ мързеливите”, откакто знаем, че във всяко едно поделение се работи по стандарт и всеки началник на поделение е поръчител за съблюдаване на тези стандарти. Работещите, които не съблюдават стандартите, подлежат на образования, санкции и в следствие - на освобождение от работа. Не може да бъде причина “системно неспазване на наложените стандарти” за това да държим служащ на работа, пък и бидейки с ниска заплата (само на съществена заплата) “, споделя доцент Тонев.

„ Може да бъдем наричани наивни, за това, че имаме вяра, че Промяната в действителното възнаграждение на работещите в българското опазване на здравето е допустима, само че може би единствено по този начин няма да се откажем да се борим за това “, добавя още той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР