Въпреки различните трусове в глобалната криптоиндустрия и движенията нагоре и

...
Въпреки различните трусове в глобалната криптоиндустрия и движенията нагоре и
Коментари Харесай

Новият Биткойн крал: На път ли е BlackRock да стане най-големият притежател на криптовалута в света

Въпреки другите земетресения в световната криптоиндустрия и придвижванията нагоре и надолу при цената на Биткойн, най-популярната криптовалута в света несъмнено е един от най-успешните активи през последното десетилетие. BTC претърпя забележителен ценови скок от самото си основаване, като облагите доближиха няколко хиляди %.

Именно тези забележителни резултати привлякоха вниманието на известни международни финансови институции, измежду които BlackRock - най-големият в света управител на активи, надзираващ активи за близо $10 трилиона. Именно BlackRock е именуван от от ден на ден специалисти " новият крипто крал ", написа Finbold. 

Най-добрият промишлен анализатор Ерик Балчунас има вяра, че сегашният % на придобиване на $BTC от страна на Blackrock скоро ще го издигне отпред на групата, изпреварвайки известния MicroStrategy. Първият към този момент е на път да изпревари Microstrategy, най-големият собственик на $BTC, още идващия месец.
 Биткойн ETF: Сделки за $4,6 милиарда за първите 24 часа
Биткойн ETF: Сделки за $4,6 милиарда за първите 24 часа

Доминират познати борсови имена

Институционалните играчи показаха желание към спот Биткойн ETF (борсово търгуван фонд), с цел да понижат рисковете. Наскоро Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) утвърди 11 спот ETF за Биткойн (BTC), в това число един от BlackRock. По данни на CryptoQuant, BlackRock има 28 622 BTC на стойност почти $1.144 милиарда, което го прави и втория по величина собственик на BTC измежду утвърдените от SEC фондове, отстъпвайки на GrayScale.

Като максимален управител на активи в света, навлизането на BlackRock в промишлеността на криптовалутите отразява деликатно обсъждане на евентуалните опасности, като акцентира забележителните вероятности на актива. Спот BTC ETF-ите към този момент привлякоха забележителен приток, като упованията са за продължение на растежа през годината.

BlackRock неизбежно ще завоюва първото място измежду най-големите притежатели на Биткойн в света, въпросът е единствено по кое време ще се случи това. Така или другояче, към този момент е очевидно нарастващото приемане на децентрализираната и трансформираща природа на криптовалутите в обичайна финансова екосистема. Наближава нова епоха на съдействието сред обичайните финансови колоси и цифровите активи.
 Какви са вероятностите пред вложенията в Биткойн
Какви са вероятностите пред вложенията в Биткойн

Колко може да нарастне най-голямата криптовалута?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР