Въпреки ръста в производството на сурово мляко, продължава влагането на

...
Въпреки ръста в производството на сурово мляко, продължава влагането на
Коментари Харесай

Продължаваме да ядем сирене от сухо мляко

Въпреки растежа в производството на сурово мляко, продължава влагането на изсъхнало мляко и концентрати в млечните артикули. Близо 4000 тона изсъхнало мляко и 5600 тона млечен концентрат са вложени от български преработвателни предприятия при производството на сирене и кашкавал през предходната година. Това сочат окончателните данни от проучване, изработен от Министерството на земеделието, обявени от БНР.

За същия интервал от време в мандрите са постъпили 544 млн. литра мляко за преправка. 93% от него е краве, останалите 7% се поделят от овче, козе и биволско мляко, съобщи БГНЕС. Преработвателните предприятия са пуснали на пазара 134 хиляди тона кисело мляко, 53 хиляди тона сирене и 20 хиляди тона кашкавал.

Най-сериозен растеж на интереса статистиката регистрира към овчето сирене и кашкавала от овче мляко, където производството е скочило 60% за година. Любопитно е, че на фона на фермерските недоволства за ниски изкупни цени на млякото, през 2016 година в българските мандри са влезнали за преправка близо 40 млн. литра сурово мляко от страни членки на Европейски Съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР