Въпреки провала на контранастъплението“ на украинските въоръжени сили, Западът продължава

...
Въпреки провала на контранастъплението“ на украинските въоръжени сили, Западът продължава
Коментари Харесай

Лавров: На Зеленски му липсва воля за мир. Западът провокира кризи на хиляди километри, за да реши своите проблеми

" Въпреки неуспеха на „ контранастъплението “ на украинските въоръжени сили, Западът продължава да помпа Киев с оръжия, повишавайки залозите посредством потребление на все по-смъртоносни и далекобойни системи в украинския спор. Доставят се натовски оръжия, в това число касетъчни муниции и снаряди с обеднен уран ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за ТАСС. 

" Трагичните събития в Близкия изток за известно време изместиха украинската рецесия от първите страници на западните медии. За множеството враждебни държавни управления обаче „ нанасянето на стратегическо проваляне на Русия на бойното поле “ към момента е посочено като приоритет. Нито Вашингтон, нито Брюксел се отхвърлят от оказването на помощ на режима в Киев, осъзнавайки, че без нея той е жертван. Те към момента имат интерес да удържат Русия с ръцете и телата на украинците ", съобщи пред ТАСС Сергей Лавров. По думите му, продължава да работи т. нар. формат " Рамщайн ", в границите на който представители на повече от 50 страни ежемесечно разискват настояванията на Киев за даване на военна техника и муниции.

" Принудени сме да отбележим неналичието на воля за мир от страна на режима на Зеленски. Неговите представители мислят в категориите на войната и прибягват до доста нападателна изразителност. Не се приказва за никакво преустановяване на бойните дейности. Продължава да важи възбраната за договаряния с съветското управление, открита от Зеленски на 30 септември 2022 година Направете си изводите ", добави съветският външен министър.

" Лично ние не обсъждаме нищо зад кулисите, постоянно работим намерено. Време е всеки да си вземе поука от следствията от опитите на Съединени американски щати да си играят на подмолна дипломация в Близкия изток. Линията на Вашингтон на монополизиране на посредническите старания и подкопаване на интернационалната правна рамка за уреждането докара до актуалната ескалация в зоната на спора ", съобщи съветският външен министър пред ТАСС. " Руската позиция се основава на решения на Съвета за сигурност и Общото заседание на Организация на обединените нации, както и на Арабската мирна самодейност. Формулата за определяне на дълготраен мир е добре известна. Той включва основаването в границите на границите от 1967 година на самостоятелна палестинска страна със столица в Източен Йерусалим, съжителстваща в мир и сигурност с Израел ", напомни Лавров.

Задачата на интернационалните медиатори е да оказват помощ на страните да открият разговор, в границите на който да разрешат всички противоречиви въпроси. " Разбира се, това не е елементарно. Но алтернативата на договарянията е продължаващото клане. Без „ политически небосвод “ израелците и палестинците ще продължат да живеят от ескалация до ескалация, както е било в продължение на 75 години ", предизвести първият съветски посланик.

По думите му, " ръководещите кръгове на Запада предизвикат рецесии на хиляди километри от границите си, с цел да решат личните си проблеми за сметка на други народи ". " Спомнете си бомбардировките на НАТО над Югославия, нахлуването в Ирак под подправен предлог за съществуването на оръжия за всеобщо заличаване там, рухването на либийската държавност и намесата в Сирия. В този порядък - експлоадирането на въоръжен спор в Източна Европа посредством разширението на НАТО и превръщането на Украйна в антируски плацдарм. Последното бе изострянето на обстановката в зоната на палестинско-израелския спор. Места на спорове има и в други райони. Споменахте Африка, само че има и Афганистан, и Корейският полуостров. Американците намерено предизвикват сепаратистките трендове в Тайван, макар многократните предизвестия от Пекин, че това опонира на главните ползи на КНР ", означи Лавров.

Никой не е застрахован от геополитическите измами на Запада, продължи той. " И това схващане пораства в света. Усещаме го, когато поддържаме връзка с сътрудници на интернационалната сцена. Повечето от тях са съгласни с нас, че рано или късно нашите западни сътрудници ще би трябвало да одобряват действителностите на многополюсния свят и тогава всички въпроси ще се вземат решение въз основа на салдото на ползите. Въпреки това, до този миг, развиването на рецесията, явно, ще продължи ", заключава Лавров.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР