Въпреки прогнозите за идването на Делта варианта в България, областите,

...
Въпреки прогнозите за идването на Делта варианта в България, областите,
Коментари Харесай

Ковид картата: Около Пловдив всичко е зелено

Въпреки прогнозите за идването на Делта разновидността в България, областите, оцветени в зелено на картата, не престават да се усилват. От 11 предходната седмица, те са се нараснали съвсем двойно, като тази седмица те са 18 съгласно седмичния разбор на НЦЗПБ на база записаната 14-дневна заболеваемост от вируса.

За момента индикаторите не престават да са положителни. Това може би се дължи на обстоятелството, че хората прекарват повече време навън, където не са толкоз уязвими от заразяване, декларират експерти.

Зеленият цвят за областите Бургас, Варна, Велико Търново, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол значи, че там инфектираните са под 20 на население от 100 хиляди души.

В жълто остават 10 области – Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Смолян, София-град, София-област. Там инфектираните са под 60 на 100 хиляди.

Прави усещане, че жълтият цвят върху картата доминира най-вече в западната част на България. Въпреки това, индикаторите въпреки всичко се приближават до границата за прекосяване в зелено. Единствено Видин се отличава с брой инфектирани на 100 хиляди, който трансферира 40. В Останалите области в жълто инфектираните са паднали до под 30 на 100 хиляди.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР