Въпреки прогнозите за дъжд, и днес се работи усилено за

...
Въпреки прогнозите за дъжд, и днес се работи усилено за
Коментари Харесай

В Бургас ремонтират най-пострадалите улици

Въпреки прогнозите за дъжд, и през днешния ден се работи интензивно за възобновяване и обезопасяване на пътната мрежа в Бургас, поради обособени нарушавания в целостта на покритието ѝ, провокирани от ниските температури и снега. Всички поддържащи компании са длъжни да изпълнят договорните си връзки с Общината и екипите им са на терен още от неделя, напомнят от Община Бургас.
Чрез общоприетата за този сезон процедура рязане - фрезоване - запълване със студена примес от битум и добавки - заравняване с вибро плоча, се работи на територията на всички жилищни региони, предпочитано върху най-пострадалите сектори. Почти без отмора работи и специфичната машина, която Община Бургас закупи предходната година тъкмо за такива случаи. Става въпрос за мобилна машина, употребяваща специфична технология - продухване на повредената повърхнина и впръскване под налягане на асфалтираща примес в подсушеното и почистено място. Този способ е много по-бърз от общоприетия и разрешава интервенцията да се прави без изцяло прекъсване на автомобилното придвижване.
Вчера машината мина по ул. " Транспортна ", а през днешния ден работи на територията на " Зорница ". В идващите дни ще бъде изпратен на други незабавни местоположения из града, най-много булеварди и кръстовища с претрупан трафик.
Метеорологичната прогноза е за хубаво време от на следващия ден нататък, тъй че до края на седмицата на всички места в Бургас ще стартира работа с трайната ТОПЛА асфалтова примес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР