Въпреки продължаващия ръст на инфлацията оборотът в търговията на дребно

...
Въпреки продължаващия ръст на инфлацията оборотът в търговията на дребно
Коментари Харесай

През март оборотът в търговията на дребно с всички стоки продължава да расте

Въпреки продължаващия растеж на инфлацията оборотът в търговията на дребно във всички огромни групи артикули пораства през март, сочат данните на Националния статистически институт. Спрямо същия месец на миналата година нарастването е с 9.6%.

Продажбите на горива порастват с 14.1%, търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 13.8%, и търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 1.7%.

Продажбите на компютри и телефони са се нараснали с 20.4%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 19.5%.

В съпоставяне с февруари 3.5% е растежът в оборота с нехранителни артикули. Намаление е регистрирано в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 1%) и търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 0.8%.

По-значително повишаване на оборота има в онлайн търговията - с 9%, и търговията на дребно с компютърна и информационна техника - с 8.3%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР