Въпреки продължаващите търговски търкания между Китай и САЩ и засилващия

...
Въпреки продължаващите търговски търкания между Китай и САЩ и засилващия
Коментари Харесай

Очаква се Китай да се нареди на първо място в света по обем на външната търговия

Въпреки продължаващите търговски търкания сред Китай и Съединени американски щати и засилващия се напън от спад в икономическото развиване, през октомври 2018 година размерът на китайския експорт и импорт се е нараснал до 3,84 трилиона щатски $. Очаква се до идващия месец той да надвиши този за предходната година, който бе 4,1 трилиона щатски $. Без подозрение тазгодишният размер на китайската външна търговия бележи връх в историята, оповестява " Радио Китай ".

Бившият заместник-министър на търговията на Китай Уей Дзиенгуо съобщи пред публицисти, че китайските компании поставят старания да усилят износа, а китайските управляващи вкарват политики за поощряване на свободната търговия и евентуално тази година Китай за следващ път ще се подреди преди всичко в света по размер на износа и вноса. Търговските сътрудници на Китай са доста повече спрямо 1978 година и страната е най-големият търговски сътрудник на повече от 120 страни.

Анализатори са на мнение, че заради несигурната външна среда през идната година обстановката за външната търговия не е оптимистична.

За да преодолее компликациите пред външната търговия, Китай води политика за по-тясно съдействие с околните стопански системи. Подновеното съглашение сред Китай и АСЕАН за свободна търговия към този момент влезе в действие. Очаква се до 2020 година размерът на двустранната търговия да доближи един трилион щатски $.

Според заместник-директора на Института за външна търговия Ни Юеджу, разширението на вноса ще сътвори по-благоприятна външна среда за външната търговия, в резултат на което Китай ще се трансформира от огромна в мощна комерсиална страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР