Въпреки призивите на движение Бузлуджанци за обединение в ляво, такова

...
Въпреки призивите на движение Бузлуджанци за обединение в ляво, такова
Коментари Харесай

Ваня Григорова, Кристиан Вигенин и Валери Жаблянов повеждат три отделни леви евролисти

Въпреки апелите на придвижване " Бузлуджанци " за обединяване в ляво, такова няма да се случи.

Нещо повече - изявени представители на лявото: Ваня Григорова, Кристиан Вигенин и Валери Жаблянов ще поведат три обособени леви евролисти, научи Епицентър.бг.

 

Григорова, която едвам не стана кмет на София, а в този момент е общински консултант в Столичния общински съвет, ще се яви дружно със сегашните евродепутати Иво Христов и Петър Витанов. Григорова и Христов към този момент са работили дружно в придвижването " Солидарна България ".

 

Евролистата на Българска социалистическа партия пък щял да оглави Кристиан Вигенин, който сега е зам.-председател на Народното събрание, а беше и министър на външните работи в кабинета на Пламен Орешарски. В нея на челно място ще бъде и различен соцдепутат и някогашен министър (на икономиката) от същото държавно управление - Драгомир Стойнев. В алените редици напомнят, че по уставните правила, наложени от водача на партията Корнелия Нинова, двамата към този момент нямат право да се кандидатират за националния парламент, защото имат два цялостни мандата.

 

Валери Жаблянов пък е спряган за лидер на листата на " Левицата! ". Жаблянов бе народен представител от Българска социалистическа партия в три Народното събрание, само че м.г. бе изключен от партията.

 

Това предвещава сериозна борба в ляво, която най-вероятно ще продължи до самата регистрация на листите. Интересно е и с какви послания ще излязат обособените леви обединения, с цел да се борят за гласове. На последните евроизбори преди пет години БСП взе пет мандата, като за алената листа дадоха глас 474 160 души.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР