Въпреки призивите на БСП към президента Румен Радев да наложи

...
Въпреки призивите на БСП към президента Румен Радев да наложи
Коментари Харесай

Радев пусна оръжията за Украйна, Костадинов и Нинова сезират КС

Въпреки апелите на Българска социалистическа партия към президента Румен Радев да наложи несъгласие на закона за одобрение на съглашението за предоставяне на оръжие за Украйна, през днешния ден той бе оповестен в " Държавен вестник ". Което значи, че Радев е отказал да се съобрази.

Това единствено по себе си не би трябвало да е изненада. Податка за решението на Радев да " пусне " закона направи вицепрезидентът Илияна Йотова ден по-рано в тв eфир, като уточни, че той е срещнал поддръжката на солидно парламентарно болшинство. И е въпреки всичко интернационален контракт.

Очаквано пристигна реакция от страна на Столетницата, както и на " Възраждане ". Двете политически сили бяха изключително дейни в пленарна зала в саботирането на ратификацията, а днес изпаднаха и в обстановка на конкуренция - коя първа ще подеме самодейността за сезиране на Конституционния съд.

Лидерката Корнелия Нинова към този момент на няколко пъти вмени виновност на Радев, който предал симпатизантите си социалисти, които били срещу помощта за Украйна. И още преди седмица се закани, че в случай че той не наложи несъгласие, Българска социалистическа партия ще търси метод да сезира Конституционен съд. Тя обаче има единствено 24 народни представители при нужни за задачата 48, което пердполага търсене на поддръжка и от хората на Костадин Костадинов (27 на брой).

" Г-н президент, предадохте левите хора, предадохте социалистите, които са за мир и които в две акции ви издигат и поставят всички старания да бъдете определени - вие за президент, Илияна Йотова за вицепрезидент ", съобщи Корнелия Нинова на специфичен брифинг в Народното събрание.

И продължи с прокремълската " опорка ", че който оказва помощ на нападнатата от Путин страна въвлича личната си във войната.

" Дължите пояснение на обществото за какво поехте риска да въвлечете България във войната. "

Инициативата в последна сметка поде " Възраждане ". Оттам оповестиха, че слагат масичка пред вратата на стаята на парламентарната си група, с цел да можели депутатите на Нинова да се подпишат под настояването за сезиране на Конституционен съд. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР