Въпреки постъпването, в последните месеци на пазара за имоти няма

...
Въпреки постъпването, в последните месеци на пазара за имоти няма
Коментари Харесай

Най-скъпите имоти в Русе достигат до 1400 евро на кв.м.

Въпреки постъпването, в последните месеци на пазара за парцели няма нови предложения

Скок на цените на парцелите в Русе с 15,4% за първото тримесечие на 2022 година по отношение на същия интервал на 2021 година демонстрират последните систематизирани данни на Националния статистически институт. Според брокери това се изяснява като последица от инфлацията и войната в Украйна.

Председателят на Асоциацията на русенските брокери на недвижими парцели Марин Гюрчев споделя, че внезапният скок, който се регистрира в Русе, се дължи на обстоятелството, че до момента тук цените са били много по-ниски спрямо по-големите градове. Именно по тази причина повишаването е с огромен %, само че другояче като стойности цените са надалеч от София, Варна, Пловдив и другите по-големи градове, предава.

Обикновено се търси ново строителство, само че и остарялото се радва на интерес от страна на купувачите. При новите здания цените са много повишени, защото материалите доста нарастнаха. Така най-скъпото ново строителство в Русе е 1400 евро на квадрат за съвършен център или жилище на брега на река Дунав. Доскоро същите парцели са се предложили за 1000 евро на кв.м.

Въпреки постъпването, в последните месеци на пазара за парцели няма нови предложения – продавачите желаят да се ориентират в ситуацията, с цел да не продадат доста на ниска цена жилищата си. От своя страна купувачите се надяват, че цените ще паднат, в което брокерите не имат вяра изключително. Инвестицията в неподвижен парцел си остава една от най-сигурните, споделят те.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР