Въпреки последните военни победи на Русия в Украйна, Кремъл далеч

...
Въпреки последните военни победи на Русия в Украйна, Кремъл далеч
Коментари Харесай

Русия се готви за дълга война

Въпреки последните военни победи на Русия в Украйна, Кремъл надалеч не е постигнал поставените си цели и се готви за дълга война. Това излиза наяве от изказване на доближения на Путин Николай Патрушев. Секретарят на Съвета по сигурност и някогашен началник на ФСБ изясни пред медии, че войната ще продължи, до момента в който Русия не реализира задачите си. А по-късно изброи с познатата към този момент изразителност: „ денацифициране на Украйна “, „ освобождение на украинския народ “ и запазване на „ цивилните от геноцид “.

Според специалисти неналичието на смяна в реториката значи, че Русия се готви за дълга война и няма да се задоволи с завладяването на част от Източна Украйна.

Това се потвърждава и от желанията на съветската войска да продължи офанзивите си и против Донецк, откакто напредна в района на Донбас.

Следващият град, който е на мушката на руснаците, е Словянск. Кметът на Словянск Вадим Лиях заяви за тежък обстрел, при който са починали минимум двама души. Украинските управляващи приканиха популацията на Словянск и на другия огромен град наоколо - Краматорск, да се изтеглят.

„ Русия трансформира целия район на Донецк в полесражение. Не рискувайте, опаковайте най-необходимото и напуснете “, прикани и губернаторът Павло Кириленко.

В момента съветската войска се прегрупира и очевидно готви ново нахлуване и навлизане още по-дълбоко в територията на Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР