Въпреки по-бързото запълване на газохранилища от обикновено, Германия ще има

...
Въпреки по-бързото запълване на газохранилища от обикновено, Германия ще има
Коментари Харесай

Германия с газ за 3 м., ако Газпром спре

Въпреки по-бързото запълване на газохранилища от нормално, Германия ще има задоволително природен газ, за ​​да покрие единствено два месеца и половина ползване тази зима, в случай че Русия изцяло спре доставките, съобщи пред Блумбърг Клаус Мюлер, президент на немския енергиен регулатор – Федералната мрежова организация.

Германия има за цел хранилищата да бъдат цялостни на 85% до началото на октомври и 95% до началото на ноември. Но даже при 95% запълняемост на хранилищата най-голямата стопанска система в Европа ще има два месеца и половина, с цел да покрие отоплението, електрическата енергия и индустриалното търсене на газ, уточни той.

„Ние сме малко по-бързи от това, което бяхме, във връзка с запълването на вместилище, само че това не е знак, че можем да се отпуснем“, сподели той.

Германия реализира в средата на август задачата си да запълни своите вместилище за природен газ до 75% от потенциала, две седмици преди държавните проектите, кто към 16 август газовите складове на страната са запълнени на 77,3%.

Капацитетът за предпазване в най-голямата стопанска система в Европа е към 23,3 милиарда кубически метра, или повече от една пета от немското ползване от 100 милиарда куб. метра през 2021 година

Според ръководителя на немския регулатор, задачата от 95% до ноември може да бъде мъчно постижима, защото някои места за предпазване ще се затруднят да реализират задачата, даже в случай че изискванията за търсене и предложение са положителни.

„В най-хубавия случай три четвърти от тях ще реализиран целта“, уточни той пред Блумбърг.

Регулаторът към момента не е сигурен по какъв начин ще се развие енергийната рецесия с идването на зимата и по какъв начин промишленостите ще бъдат приоритизирани при вероятно изключване на газоподаването.

Германските промишлености и тези в останалата част от Европа предизвестяват, че може да се наложи да понижат производството на фона на газовата рецесия, което може да докара до срив на веригите на доставка и произвеждане.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР