Въпреки пандемията от коронавирус, в Турция се наблюдава бум на

...
Въпреки пандемията от коронавирус, в Турция се наблюдава бум на
Коментари Харесай

Коронавирусът предизвика бум в продажбите на жилищни имоти в Турция на чужденци

Въпреки пандемията от ковид, в Турция се следи взрив на продажбите на жилищни парцели.

Чужди жители интензивно купуват жилища в нови жилищни комплекси. Сред водачите в продажбите са Истанбул и Анталия.

Според статистиката, размерът на продажбите на жилищни парцели на чужденци в Турция през октомври 2020 година се е нараснал с 26.1% в съпоставяне със същия месец на предходната година. През първите два есенни месеца в Турция са продадени 17 091 жилището на чужденци.

При първата вълна на пандемията, секторът на недвижимите парцели замръзна. От март до юли на практика нямаше покупко-продажби за покупко-продажба на жилища с присъединяване на задгранични вложители в Турция.

От 1 юли с откриването на интернационалния трафик, продажбите на жилища скочиха внезапно. Истанбул и Анталия са обичайните водачи измежду всички градове в Турция, които притеглят най-вече интерес от страна на задгранични купувачи. 65% от общите продажби на жилищни недвижими парцели са в тези два региона. Жилищата в Бурса и Мерсин също се търсят.

Анталия е курорт, който се подрежда преди всичко по продажби на недвижими парцели на руснаци. Тук се търсят жилища в нови здания в региони, ситуирани наоколо до морето. Студията с съвременно оформление от 1 + 1, 1 + 2 стаи и с повърхност от 50 до 100 квадратни метра са най-популярният тип недвижими парцели измежду съветските купувачи.

В общия брой на покупките на жилища в Турция, първо място заемат жителите на Иран. Втората позиция в рейтинга принадлежи на иракчаните. Третото място отива при руснаците, които са закупили 1 895 жилището в Турция от януари до октомври 2020 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР