„Въпреки пандемията инвестициите в село Баница са над 152 000

...
„Въпреки пандемията инвестициите в село Баница са над 152 000
Коментари Харесай

Елитът на ГЕРБ-Враца се срещна с жителите на Баница /снимки/

„ Въпреки пандемията вложенията в село Баница са над 152 000 лева “, съобщи кметът на село Баница Владимир Вълов в границите на среща с жителите на селото с евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, министъра на районното развиване и благоустройството и регионален координатор на ГЕРБ Враца Петя Аврамова, регионалния шеф и общински началник на ГЕРБ Враца Малина Николова, кмета на община Враца Калин Каменов и общински съветници от групата на ГЕРБ.
Евродепутатът Андрей Новаков бе безапелационен, че би трябвало да има повече кметове като този на село Баница.
„ За 1 година – ремонт на детска градина, 1 детска площадка, 1 парк, 1 улица с тръбопровод. Впечатлен съм от персоналната ангажираност и персоналния финансов запас, който е вложим кметът на село Баница за построяването на детска площадка. Късметлии сте, че отрасловият министър е от Враца. Кметът на Враца е с най-голям резултат в страната. Пожелавам ви да имате още ремонтирани улици и да продължите да работите дружно сполучливо за хората “, разясни българският евродепутат и изрази упования за бъдещия празник на баницата.
Министър Аврамова изрази признателност към кмета на обитаемото място за напъните, за труда и за финансовите средства, които персонално е вложил в реализирането на детска площадка в селото. Аврамова посочи, че държавното управление влага голям финансов запас в пътна инфраструктура. В отговор на сложени въпроси по отношение на трафика в селото, министър Аврамова пое ангажимент за създаване на уреди за понижаване на скоростта в селото. „ Стремим се да изведем трафика отвън селата, като построяваме обходни пътища все още. Строителството на скоростния път Мездра – Ботевград планува извеждането на трафика отвън с. Новачене, с. Скравена, с. Люти дол “, разясни Аврамова.
„ Ние от ГЕРБ работим „ от-до “. Създаваме смислени неща, да са привлекателни за хората и най-много потребни. Това е единственият кмет, който подари цялата си годишна заплата, с цел да имате площадка “, бе безапелационна Малина Николова, общински началник на ГЕРБ и регионален шеф на област Враца. Тя акцентира, че нещата се случват с помощта на екипната работа сред евродепутата Андрей Новаков, министър Аврамова, кмета на общината Калин Каменов, кмета на селото, общински съветници, поддръжката на държавното управление и напъните на хората.
„ Трябва да се радвате, че имате Влади за кмет. Човекът работи! За 1 година направи толкоз, що се касае за 4 години неговият предходник не съумя “, съобщи кметът на община Враца Калин Каменов и добави, че Вълов споделя, че е определен от хората да прави работа. Трябва да сме екип и акцентира взаимната работа сред евродепутат, министър, регионален шеф, поддръжка на държавното управление. „ Благодарение на поддръжката от страна на държавното управление, остават средства за селата. Трябва да си имаме доверие и да се поддържаме. Когато играта върви, смени не се вършат “, заключи в умозаключение Каменов.
Със средства от бюджета на Община Враца са осъществени планове като замяна на водопроводна мрежа на ул. “Брацигово “ – 670 л.м и ул. “Гео Милев “ – 202 л.м от ВиК – Враца, на стойност 23 740 лева, ремонт на улична мрежа на ул.. “Брацигово “, на стойност 60 998,00, монтиране ограда на гробищен парк, на стойност 10 045,15; реорганизация в детска градина /обособяване на нови санитарни пространства за деца и личен състав, на пространства за хазаин и педагогичен персонал/, на стойност 9 783,40; създаване на бетонова основа за детска площадка и парково осветяване, на стойност 4 000,00 лева.; доставка на трактор, на стойност 21 000,00 лева Със средства от Национална акция на ПУДООС „ Възстановяване на паркова зона в центъра на с. Баница “, на стойност 9 999, 80 лева Изграждането на детска площадка е със лични средства на кмета на селото, на стойност 13 000 лева, подготвен е първи стадий – инсталирани са детски уреди и беседка, следва монтиране на ограда и ударопоглъщаща настилка.
Развитието на Дигитална Враца във фокуса на районната и локална власт от Политическа партия ГЕРБ
В рамките на деня, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, кметът на Враца Калин Каменов, заместник-кметът Александър Владимиров и ръководителят на Общински съвет-Враца Владимир Христов посетиха Дигиталния хъб в регионалния град. Те организираха среща с шефа Мирослав Петров, който посочи, че в софтуерния център има разкрити към 40 работни места и той дава огромен размер от услуги в областта на осведомителните технологии, измежду които – образования, узаконяване, развиване на програмен продукт, работа със софтуерни платформи и ръководство на цифрови планове. „ Сключен е контракт за дуално образование с ППМГ „ Академик Иван Ценов “ – Враца, по самодейност на регионалния шеф Малина Николова. С Община Враца и Областна администрация имаме обща идея и това е да задържим младежите във Враца и те да имат почтена работа, която носи висока добавена стойност. Желанието ни е цифровият хъб да се трансформира в аутсорсинг център с сътрудници водещи софтуерни компании в света “, бе безапелационен Мирослав Петров и показа, че черпейки хрумвания от международни образци, е взел решение да се върне в родния си град и интензивно да взе участие в цифровата му промяна. Петров посочи, че Враца е един от 100-те града в международен мащаб, присъединили се в Предизвикателство „ Интелигентни градове “ на Европейската комисия, което има за цел да подкрепи внедряването на цифрови решения в градската среда и разясни преимуществата на построената платформа “smart city “.
Евродепутатът Андрей Новаков бе впечатлен от вложените старания в развиването на софтуерния център, завърналите се и оставащи във Враца млади и сполучливи хора, и изрази подготвеност да спомага за осъществяване на планове с европейско финансиране.
В рамките на деня, представителите на ГЕРБ сервираха цветя и отдадоха респект пред Мемориалната плоча на починалите врачани във Втората международна война и жертвите от бомбандировките над Враца.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР