Въпреки огромните инвестиции, ПСЖ отново е застрашен от ранно отпадане

...
Въпреки огромните инвестиции, ПСЖ отново е застрашен от ранно отпадане
Коментари Харесай

Разпада ли се ПСЖ?

Въпреки големите вложения, ПСЖ още веднъж е заплашен от ранно отпадане в Шампионската лига. Проектът на Насел Ал Хелайфи е подложен на карта в реванша против Реал (Мадрид) от осминафиналите довечера на „ Парк де Пренс” от 21:45 часа българско време.

Човек не може да каже, че Насер Ал Хелайфи няма самообладание. От 2011 година шейхът от Катар е притежател на ПСЖ и всяко лято налива милиони в клуба от френската столица, а по-късно открива, че вложенията не се изплащат. За повече от 930 милиона евро, изхарчени в неговата епоха за нови звезди, е получил четири шампионски трофеи. Постигнатото във френската Лига 1 обаче надали ще даде огромен отпечатък в историята, тъй като огромната цел е Шампионската лига Там ансамбълът от звезди на Ал Хелайфи в никакъв случай не е прекосявал етапа на четвъртфиналите.

През тази година парижани са застрашени за втори следващ път да приключат присъединяване си на осминафиналите. И това при чудовищните покупки на Неймар (222 милиона евро) и Килиан Мбапе (180 милиона евро). Не е по никакъв начин чудно, че Ал Халайфи последователно става беззащитен. След загубата с 1:3 от Реал в Мадрид той за малко потърси виновността в съдията Джанлука Роки („ Той оказа помощ на Мадрид”) и по-късно избяга с клишето: „ Всичко е допустимо, можем да продължим напред”. За поставения под въпрос проект на треньора Унай Емери за мача на „ Сантяго Бернабеу”, както и за проспаната крайна фаза от срещата, бе непокътнато безмълвие. ПСЖ доминираше в първия мач и най-после позволи два лековати гола, които осигуриха идеална изходна позиция на Реал.

Какво обаче ще се случи, в случай че парижани не съумеят да наваксат пасива си на „ Парк де Пренс” довечера? Емери с огромна възможност ще бъде отхвърлен, откакто неговият стол се клати от историческия неуспех с 1:6 в Барселона предходната година на осминафиналите, написа "Блиц ". Това, че единствено треньорска промяна не подсигурява никакъв триумф, сподели опита с предходните наставници Карло Анчелоти и Лоран Блан. Основният проблем е вътре в тима. Вестник Le Parisien към този момент разказа милионната империя на Ал Хелайфи ПСЖ като „ буре с барут”, което може да експлодира когато и да е.

Съставът се състои от няколко групички. От французи и германци, които се схващат, само че стоят сред две южноамерикански фракции: бразилската и аржентинско-уругвайската. Колко огромно е напрежението в този меланж, сподели абсурдът за осъществяване на дузпа при започване на сезона сред звездите в офанзива Неймар и Единсон Кавани.

Може би пък отпадането на Неймар, който претърпя интервенция на десния крайник и е навън до края на сезона, ще се отрази удобно за решителния театър против Реал. Неговата запаса Анхел ди Мария изненадващо не игра в първия мач, а е в доста мощна форма. А Унай Емери разполага и с немския национал Юлиан Дракслер. Така испанският треньор ще заложи или на отворена скица 4-3-3 с Дракслер в средата на терена до Адриен Рабио и Марко Верати, или отново ще разчита на отбранителния халф Джовани Ло Селсо като в първия мач. Дракслер игра против Троа (2:0) даже като нападател и подаде за първия гол на Ди Мария. Троа обаче не е Реал (Мадрид) и Насер Ал Хелайфи знае това доста добре.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР