“Въпреки ограничените инструменти на една изпълнителна власт без парламентарна подкрепа,

...
“Въпреки ограничените инструменти на една изпълнителна власт без парламентарна подкрепа,
Коментари Харесай

Радев като партиен лидер похвали служебния кабинет и му даде нови задачи

“Въпреки лимитираните принадлежности на една изпълнителна власт без парламентарна поддръжка, успяхте да спрете свободното рухване на страната и да гарантирате почтени избори ", съобщи Радев.

По думите му в бранш енергетика " единствено за няколко месеца бе приключен интерконекторът с Гърция ". Работата по това тече от години, а процесът по финализацията на плана стартира още по времето на кабинета " Петков ". 

" Организираха се първите транспарантни, действителни търгове за доставка на полутечен газ, реши се казусът със слотовете и то за десетилетия напред. Постигна се диверсификация. Снижихте цената на горивата до най-ниската в Европа. Служебните държавни управления съумяха там, където постоянните не можеха или не желаеха - “Лукойл ” да заплаща налозите си у нас ", уточни Радев. 

Президентът заями, че за пръв път страната е стъпила с цялостната си мощност на " Капитан Андреево ", засилила е защитата по границата и незаконният трафик на мигранти е бил сведен. 

Радев ще чака от новия остарял длъжностен кабинет: 

- да подсигурява покупателната дарба на жителите и да се бори с обедняването 

- да поддържа най-уязмимите

- да ограничи спекулата 

- да поддържа родните производители

- нападателно да притегля задгранични вложители

- съществена задача е подготовката на изборите като поради измененията в Изборния кодекс (връщането на хартиената бюлетина, бел.ред.) това ще бъде по-трудно 

“Вярвам, че ще извършите нужното, с цел да може гласът на българските жители да не бъде килнат ”, съобщи Радев. 

Държавният глава съобщи, че чака още да продължи развиването на плана с построяването на Националната детска болница. 

“Партиите още веднъж не откриха храброст. Вероятно участниците в тази акция ще се опитат да ви предизвикат всекидневно, да оправдават с вас неуспехите си, да си приписват триумфите ви. Най-отговорно приканвам да пазите хладнокръвие, да не вземате страна. Но отстоявайте истината и достолепието си, ползите на ведомствата, които представлявате. Вторият мандат ще е още по-труден, эзащото проблемите са доста, а упованията - огромни ", съобщи Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР