Въпреки очакванията, в крайна сметка Демократична България и Продължаваме промяната

...
Въпреки очакванията, в крайна сметка Демократична България и Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Киро и Асен отсвириха ДБ

Въпреки упованията, в последна сметка " Демократична България " и " Продължаваме промяната " няма да създадат предизборна коалиция. Двете десни партии ще се явят настрана на предварителните парламентарни избори на 2 октомври, настояват източници на Lupa.bg.

Решението е дефинитивно и е взето от Политическа партия. Според осведомени, то е било обявено на водача на " Демократична България " Христо Иванов персонално от досегашния вицепремиер Асен Василев от Политическа партия в петък вечерта.

Василев се позовал на особено поръчано от партията им социологическо изследване, съгласно което все още " Продължаваме промяната " получава по-голяма електорална поддръжка, в случай че се яви сама. Според данните, които са получени на база 2000 интервюирани индивида, Политическа партия биха взелиоколо 20%, в случай че отидат сами на избори, и не повече от 16%, в случай че са в коалиция с " Демократична България ".

Най-вероятно решението на " Продължааме смяната " ще бъде оповестено още тези дни. Че е мощно песимистичен за явяване с общи листи на изборите загатна и скорошно изявление на Кирил Петков. Опасенията на " Демократична България " са, че може да не влязат в Народното събрание, в случай че са появят независимо на изборите на 2 октомври. На този стадий социолозите им дават твърдо сред 6% и 7%, само че явно от Демократична България са обезпокоени, че има вид и да отпаднат от Народното събрание при по-ниска изборна интензивност и при готовност на десния избор в интерес на Политическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР