Въпреки очакването, че президентът Румен Радев ще свика новото Народно

...
Въпреки очакването, че президентът Румен Радев ще свика новото Народно
Коментари Харесай

Радев свиква парламента още тази сряда

Въпреки упованието, че президентът Румен Радев ще свика новото Народно заседание след Великден, това ще се случи още тази седмица - в сряда.

Анонсът пристигна тази заран от прессекретариата на президента.

Първото тържествено съвещание на 49-ия парламент ще стартира в 10 ч.

Радев към този момент даде поръчка, че за разлика от предходното Народно събрание, няма да дава доста време на новото такова в опит да се сформира държавно управление. Преди дни той разгласи, че ще го свика допустимо най-скоро, няма да протака, с думите:  " Трябва ли да има повече време, или не? Как мислите? Какво се случи като дадох повече време ".

Остава да виси обаче въпросът дали новите национални избраници ще решат да се възползват от великденската си почивка, по този начин както е написана в настоящия устав за активността на Народното събрание (Старият устав е настоящ до изработването на нов, което лишава време, б.р.).

Според него депутатите почиват 10 дни по Великден, считано от Велики петък в това число, т.е. от този петък.

Вероятно ще им се наложи да одобряват преднамерено решение да съкратят ваканцията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР