Въпреки обявеното оттегляне на Москва отукраинския град Херсон и от

...
Въпреки обявеното оттегляне на Москва отукраинския град Херсон и от
Коментари Харесай

След оттеглянето от Херсон: Без Путин на срещата на Г-20, Зеленски призова за сдържаност

Въпреки оповестеното отдръпване на Москва отукраинския град Херсон и от целия десен брягна Днепър, президентът на Украйна Володимир Зеленскипризовава за въздържаност.

„ След това известие има " доста наслада ", казаЗеленски в сряда вечерта в ежедневното си видеообръщение. " Но нашите страсти би трябвало да бъдат сдържани, изключително по време на война ", добавя той, представен от Krone.

Украинският президент счита, че е малко евентуално съветската войска в действителност да напусне града без пердах.Зеленски уточни, че изтеглянето на съветските бойци се дължи на първо място на триумфите на украинските въоръжени сили. " Врагът не ни дава дарове, не прави жестове на благосклонност. "

„ Всички ще видят нашите резултати “

" Украйна ще продължи да се бори. Определено няма да храня врага с всички детайлности за нашите интервенции. Дали на юг, дали на изток,всеки ще види нашите резултати, несъмнено.Украинските военни ще продължат да се движат " доста деликатно, без страсти, без непотребен риск ". И то с допустимо минимум загуби. Така ще осигурим освобождението на Херсон, Каховка, Донецк и другите ни градове ", безапелационен бе Зеленски.

Президентът на Украйнапредупреди лицата, вземащи решения в Москва, да не дават заповед за взривяване на язовира " Каховка " над Херсон, или за разваляне на атомната електроцентрала в Запорожие. " Това би означавало оповестяване на война на целия свят ", сподели президентът.

От съветска страна се споделя, че Украйна се готви да напредне към атомната електроцентрала в Запорожие. За тази цел към 7000 украински бойци са събрани към града. Сред тях300 командоси, които са особено подготвени за тази задача във Англия.

Киевските въоръжени сили сега напредват към Херсонза освобождението на селата Правдино и Калининске след тежки боеве през последните дни, съобщаватукраински медии. Преди това руснаците се бяха отдръпнали от двете места.

„ Прегрупиране " на съветските сили под натиска на постоянниукраински офанзиви

Под натиска на непрекъснатите украински офанзиви съветският министър на защитата Сергей Шойгу подреди изтеглянето на съветските военни от Херсон и целия район към града в сряда. Това бе сметнато като следващото военно проваляне за Русия.

Москва назова изтеглянето " военна нужда " и " прегрупиране на силите ". Междувременно и Русия, и Украйна са претърпели огромни загуби във войната, съгласно оценки на американските военни.

Генерал от армията на Съединени американски щати Марк Мили прикани за договаряния, с цел да може войната да бъде прекъсната.„ Възможно е нито Украйна, нито Русия да могат да победят във боен проект. Следователно е належащо да се търсят " други средства ", сподели американският военачалник.

Сергей Лавров отива на срещана Г-20в Бали

Руският президент Владимир Путин няма да взе участие в срещата на върха на Г-20, която ще се организира на 15 и 16 ноември на индонезийския остров Бали. Той изпраща на негово място външния министър Сергей Лавров. Това потвърдиха от индонезийското държавно управление и Кремъл.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и немският канцлер Олаф Шолц, наред с други, ще пътуват за срещата на върха. Преговорите на Г-20 в Бали ще се съсредоточат върху нападателната война на Русия против Украйна. За мнозина известието за отхвърлянето на Путин не се одобри като изненада.

Путин бепоканен на " градивен разговор "

Островната страна от Югоизточна Азия Индонезия е хазаин на Г-20 тази година. Президентът Джоко Видодо категорично беше поканил съветския държавен глава и съобщи, че го чака в Бали. Видодо разгласи и мирна самодейност за Украйна. „ Индонезия ще предложения всички на срещата на върха да " седнат дружно и да се включат в градивен разговор ", сподели той в края на октомври.

Зеленски най-вероятно ще направи видеообръщение

Украинският президент ВолодимирЗеленскисъщо е поканен на срещата на върха, макар че страната му не е член на Г-20. Преди няколко дни той беше удостоверил присъединяване си, което най-вероятно ще е под формата на видеообръщение.

По-рано Зеленски съобщи, че няма да пътува за срещата онлайн, в случай че Путин участва. Украинският президент прикани Русия да бъде отстранена отГ-20.

Президентътна Индонезия: " Това не са естествени времена "

Президентът Видодо неотдавна разгласи, че 17 държавни и държавни ръководители са удостоверили присъединяване си във значимата среща. " В естествени времена нормално участват 17 или 18 държавни и държавни ръководители. Но това не са естествени времена. Следователно съществуването на същия брой е доста хубаво нещо ".

Путин евентуално ще пътува до Азия за другасреща на върха

Въпреки това не може да се изключи, че Путин ще пътува до Азия идната седмица: Веднага след срещата на Г-20 в Бали политическият фокус ще бъде върху столицата на Тайланд - Банкок, където ще се организира срещата на върха на Азиатско-тихоокеанската икономическа общественост на 18 и 19 ноември.

Русия също принадлежи към този кръг, както и Съединени американски щати. Президентът Джо Байдън към този момент разгласи, че вицепрезидентът Камала Харис ще бъде изпратена на тази среща като представител.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР