Въпреки обществения гняв, страданията на жертвите и предупрежденията на учените

...
Въпреки обществения гняв, страданията на жертвите и предупрежденията на учените
Коментари Харесай

Въпреки пожарите австралийските лидери не променят позицията си за климата

Въпреки публичния яд, страданията на жертвите и предизвестията на учените австралийското държавно управление твърдо държи на схващането си, че няма директна връзка сред климатичните промени и опустошителните горски пожари в страната, предава организация Ройтерс.

Премиерът Скот Морисън и неговият министър на енергетиката и съкращаването на нездравословните излъчвания Ангъс Тейлър споделят, че Австралия няма потребност по-решително да понижава въглеродните излъчвания, с цел да ограничи световното стопляне, даже след тригодишна суша и небивали горски пожари.

Вместо това съгласно тях Австралия, която създава 1,3 % от международните въглеродни излъчвания, само че е вторият по-големина замърсител на глава от популацията след Съединени американски щати, би трябвало да бъде възнаградена за това, че е преизпълнила задачите си за понижаване на нездравословните излъчвания за 2020 година

" Ако приказваме за понижаване на международните излъчвания, Австралия би трябвало да извършва отговорностите си и тя го прави, само че когато има горски пожари, обществото би трябвало да се сплотява, а не да се разединява ", съобщи Тейлър в мнения, пратени по имейл на Ройтерс във вторник. Същия ден той беше ангажиран с работа в центровете за битка с последствията от пожарите в изборния си регион в щата Нов Южен Уелс.

Правителството твърди, че увеличението на напъните за понижаване на излъчванията ще навреди на стопанската система, изключително в случай че засегне австралийския експорт на въглища и газ. Миналата година страната изпревари Катар като максимален международен експортьор на полутечен природен газ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР