Въпреки общата тенденция за спад на новозаразените с коронавирус в

...
Въпреки общата тенденция за спад на новозаразените с коронавирус в
Коментари Харесай

Четвърта вълна на коронавируса тръгва из Африка при 6,6% ваксинирани

Въпреки общата наклонност за спад на новозаразените с ковид в Африка в някои страни от континента стартира четвърта вълна на разпространяването му. Това сочат данни на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (ЦКПЗ) към Африканския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Освен ниското ниво на имунизацията в Африка (само 6,6 на 100 от популацията са напълно ваксинирани) опасения будят и непотвърдени към този момент --> за нов вид на вируса в Южна Африка, където равнището на инфекциите постепенно се покачва още веднъж. По думите на Джон Нкенгасонг от центровете за надзор тези данни би трябвало да бъдат занапред проучени и тогава да се дава оценка.

Според центровете до момента на Черния континент са били регистрирани към 8,6 милиона случаи с ковид, от които над 222 хиляди са завършили със гибел. Но в Африка с население от 1,3 милиарда евентуално те са повече, тъй като доста случаи не са били обявени, сподели още Нкенгасонг. Той се разгласи против наложителната имунизация, само че уточни, че приоритет би трябвало да е имунизацията на възрастните и болните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР