Въпреки обширния и публично достъпен набор от одобрени изследвания, фитнесите

...
Въпреки обширния и публично достъпен набор от одобрени изследвания, фитнесите
Коментари Харесай

Експерти: Фитнесите са по-безопасни от супермаркетите по време на пандемия

 Въпреки обширния и обществено наличен набор от утвърдени проучвания, фитнесите не престават неверно да се считат за едни от най-опасните места по време на пандемия.

Оказва се, че фитнес клубовете са освен по-безопасни от супермаркетите, само че също по този начин имат и позитивен резултат върху психическото здраве на хората по време на настоящата обстановка, безапелационни са експертите.

Какво демонстрират изследванията?

Последните резултати по отношение на връзката сред разпространяване на ковид и визити на фитнес в Англия могат са систематизирани от отчета на Public Health England, който се базира на данни от Test and Trace.

В интервала 18-24 октомври 2020 са интервюирани 107 046 души, които са били диагностицирани с ковид.

От тях 33 233 са контактували с някого през последните 7 дни, а едвам 930 от тях са посетили фитнес клуб, което е единствено 2.8%. Според същите публични данни забележете: питейни заведения и заведения за хранене се оказват по-безопасни /7.4 %/ от визити ни да вземем за пример в магазин, където % на инфектирани стига до: 11.2%. Тези данни се удостоверяват и от Консултантска група на Университета в Орегон (OCG)

Изследване на Консултантската група на Университета в Орегон (OCG) демонстрира, че няма никаква връзка сред посещаемостта на фитнес клуб и заразяването с COVID-19.



Учените от изследователския център за напреднали в благосъстоянието на Шефилд Халам (AWRC) и Университета на крал Хуан Карлос в Испания също удостоверяват, че фитнес залите са безвредни по време на пандемията.

Мнението им се основава на резултатите от изследване на SafeActive, които демонстрират, че в интервала 25.09-27.10 над 62 милиона души са посетили фитнес зали на територията на Европейски Съюз, а междинният % на инфектираните е 0,78% на 100 хиляди визити, т.е. единствено 487 души. Проф. Роб Коупланд, шеф на AWRC, споделя:

“Поддържането на отворени и изцяло функциониращи центрове за отдих и фитнес е от решаващо значение за здравето и благосъстоянието на нашите общности ".

Експертен разбор на изследване на Public Health England демонстрира, че затлъстяването и наднорменото тегло покачват риска от заразяване с ковид. Д-р Алисън Тедстоун, основен диетолог в Public Health England, споделя, че отслабването носи изключителна изгода за здравето и понижи опцията от заразяване с COVID-19.

Анализирайки резултатите от всички представени изследвания, безапелационни са експертите - става очевидно, че няма директна връзка сред посещаването на фитнес зала и шанса за заразяване с ковид.

Трябва да се спомене и фактът, че магазините могат да се посещават от хора, които вероятно имат клинични признаци за ковид.

При фитнес клубовете обстановката е противоположната – тези, които се усещат зле, е малко евентуално да отидат да спортуват. По този метод евентуалното скупчване на инфектирани хора във фитнес залите е доста по-малко евентуално, в сравнение с доста други места, които не са повлияни от локдауните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР