Въпреки обещанията за постепенно спиране на руските енергийни доставки, през

...
Въпреки обещанията за постепенно спиране на руските енергийни доставки, през
Коментари Харесай

ЕС остава най-големия вносител на руски изкопаеми горива

Въпреки обещанията за последователно прекъсване на съветските енергийни доставки, през септември Европейският съюз още веднъж стана най-големият вносител на съветски изкопаеми горива . Това демонстрира отчетът на Центъра за проучване на силата и чистия въздух (CREA), оповестен на 4 октомври и представен от немския портал " Бизнес Инсайдър "

В отчета на Центъра се споделя, че от началото на войната в Украйна до края на септември Европейският съюз е похарчил повече от 100 милиарда евро за импорт на съветски енергийни запаси . И това макар спада на доставките, които от август до края на септември са намалели с 14%, а от март до края на септември - с 50%.

Китай остава на второ място измежду най-големите купувачи на съветски нефт - след Европейския съюз.

Спадът на вноса се дължи частично на . Европейският съюз също. Тези ограничения са предопределени да понижат приходите на Русия от продажбата на изкопаеми горива, които се употребяват за финансиране на войната в Украйна. Енергията е основен дирек на стопанската система на страната, като съставлява повече от една пета от нейния Брутният вътрешен продукт.

Има страни, които непринудено заемат пазарния дял, който Европейският съюз изостави. Развиващите се стопански системи на Индия, Китай, Турция и Малайзия купуват съветско гориво. Според отчета на CREA размерът на вноса в тези страни се е нараснал доста от началото на спора в Украйна.
 Русия насочва енергоносителите си към Азия
Русия насочва енергоносителите си към Азия

Китай остава най-големият покупател на съветска сила

Докато износът на изкопаеми горива от Русия е намалял с към една трета от началото на войната, високите цени на силата оказват помощ да се резервира положителното положение на хазната на Кремъл.

" Нарастващите цени на изкопаемите горива значат, че , макар спада на износа тази година ", сподели CREA в отчет от август.

Фючърсите на суровия нефт се покачиха с към 20% от началото на годината. През същия интервал референтните европейски газови фючърси се усилиха повече от два пъти.
 ОПЕК+ контракти редуциране производството на нефт
ОПЕК+ контракти редуциране производството на нефт

Намалява с 2 милиона барела дневно от ноември
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР