Въпреки обещанията на здравния министър, че увеличение на заплатите ще

...
Въпреки обещанията на здравния министър, че увеличение на заплатите ще
Коментари Харесай

Медицинските сестри протестират за увеличение на основната заплата


Въпреки обещанията на здравния министър, че нарастване на заплатите ще има от 1 април, медицинските сестри още веднъж се подвигат на митинг с искане за нарастване на главната заплата до размера на две минимални за страната и идентични хонорари за всички, без значение от типа на лечебното заведение, в което работят, предава Българска национална телевизия.

В цялата страна през днешния ден медицински сестри сложиха сини лентички в символ на митинг против изискванията, в които работят.

Здравният министър Кирил Ананиев се срещна през вчерашния ден с представители на сестрите и сподели настоящи данни за размера на заплатите им в държавните и общински лечебни заведения. Числата демонстрират, че у нас липсват единни правила за образуване на възнагражденията на медицинските експерти. Затова от отрасловото ведомство оферират създаването на нова методика до месец.

"На процедура срокът, който бяхме сложили на министъра, не докара до никакво решение на нашите проблеми. Единственото нещо, за което се разбрахме (с Министерство на здравеоопразването - б.р.), да се срещнем с екип на министерството, да създадем едни методики за систематизиране на работните заплати и да забележим какво ще стане, само че нищо съответно ", разяснява една от протестиращите сестри.

"Борим се за закон на съсловните организации, който ще пази правата на хората, които работят в тези структури ", прибавиха протестиращите.

Според тях законът за съсловните организации би трябвало и може да се промени. Сестрите прибавиха, че това е належащо да се случи в Народното събрание, в случай че "искат да останат здравни експерти, акушерки, медицински сестри, лаборанти и рехабилитатори в България ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР