Въпреки новия спонсорски договор, който Левски подписа с позната компания

...
Въпреки новия спонсорски договор, който Левски подписа с позната компания
Коментари Харесай

Финансовото състояние на "Левски": Без "реки от пари", но със "сериозна основа"

Въпреки новия спонсорски контракт, който " Левски " подписа с позната компания за спортни залози и казина, към стадион " Георги Аспарухов " няма да потекат " реки от пари ". Това съобщи мажоритарният притежател на футболния клуб - Наско Сираков.

" Не би трябвало да се мисли, че с разширението на този контракт на " Герена " ще потекат реки от пари. Смятаме, че от вярната работа и достигането до допустимо максимален брой последователи, ще се донесат повече доходи на клуба, в сравнение с от този спонсорски контракт ", сподели Сираков.

Днес (30 август) - ден преди Общото заседание на акционерите на клуба, " сините " оповестиха, че новият контракт със спонсора ще е за 5 години, а компанията ще има представители в Управителния и Надзорния съвет на клуба и ще взе участие във вземането на решения.

Снимка: Lap.bg

" Надяваме се " Левски " да стартира да действа като естествен клуб, нашата цел да стабилизираме структурите на клуба и той да се върне там, където му е мястото. Финансовите параметри ще ги запазя, срокът е пет години. Утре на акционерите на " Левски " ще бъде показана рамкова конструкция - нови отдели, проекти, по които тези отдели да стартират да действат. Няма по какъв начин да продължим напред, без да сме изчистили старите отговорности, би трябвало да изготвим погасителен проект за най-належащите отговорности. Има и настоящи такива, които също би трябвало да бъдат обслужвани ", разкри изпълнителният шеф на " Палмс Бет " Лъчезар Петров.

" Левски " е в тежка финансова рецесия от началото на 2020 година, когато поддръжката си за " сините " отдръпна главният спонсор - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на предприемача с няколко обвинявания от българската прокуратура Васил Божков. Оттогава тимът се устоя най-вече с дарения от почитатели. Заради забавените заплати огромна част от футболистите разтрогнаха договорите си с клуба.

" Не мисля, че имаме супер необходимо заплащане, имаме насъбрани отговорности към личния състав и футболисти. Ако ви кажа някаква цифра, ще ви излъжа, тъй като варират - чистим някои и излизат други. Можем доста по-спокойно да гледаме бъдещето. Имаме сериозна основа, върху която да си градим къщичката. Няма да стане за месец, два, три. Истината е, че предходната година и два-три месеца за мен бяха кошмарни ", разкри още Сираков.

Снимка: Lap.bg

Той съобщи, че е подготвен да се раздели с акциите си, само че единствено в случай че се появи подобаващ вложител. Преди месеци " сините " преговаряха с спорния британец Джоузеф Диксън, като в последна сметка Сираков отхвърли договорката.

От новия-стар спонсор пък обявиха, че няма да получават акции на " Лeвски ", каквито информации се появиха преди дни.

" Ще се помъчим да променим модела в " Левски " от последното десетилетие, когато се обръщаше голямо внимание на спортно-техническата част, която несъмнено е най-важна, само че прекомерно малко се гледаше на административната част от ръководството. ", съобщи Лъчезар Петров.

Снимка: Lap.bg

Сираков отговори и на настояването на почитателите Общото заседание да се излъчва онлайн, с цел да се оправдае позицията за бистрота в ръководството, изразена от Сираков. Акционерите ще имат достъп до стенограмата от събранието.

" Взети са безусловно всички ограничения и общото заседание ще протече транспарантно за всички акционери. Ще бъде записвано за клубния уебсайт, ще бъде стенографирано. Всеки акционер ще може да получи цялата информация за клуба, даже да не е участвал ", сподели Сираков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР