Въпреки несигурността на енергийните пазари, през изминалата 2022 година се

...
Въпреки несигурността на енергийните пазари, през изминалата 2022 година се
Коментари Харесай

Все повече компании искат 100% зелен ток

Въпреки несигурността на енергийните пазари, през миналата 2022 година се затвърди наклонността за повишение броя на клиентите, които избират доставката на 100% зелена сила от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги, оповестиха от сдружението.

Динамиката на пазара и непредсказуемостта в придвижването на цените на електрическата енергия не понижи интереса към удостоверенията, издавани от енергийното сдружение.

През 2022 година компанията достави сила, напълно създадена от ВЕИ на близо 30 компании с годишно ползване от 150 000 МВтч. Сред фирмите, извършващи активността си с доставката на напълно зелена сила от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги са А1 България, Нестле България, Кока-Кола, Екуиникс, Екстрапак, DHL, Палфингер Продукционстехник България, Коутс България, Юнимастърс Лоджистикс, Цератицит България и други. Профилът им е разнороден, като тяхната активност е в разнообразни браншове – телекомуникации, хранително-вкусова индустрия, произвеждане на опаковки и хартиени произведения, произвеждане на конци, кранове и подемна техника, логистика и превоз, принадлежности и машини за промишлеността и други.

Снабдяването с напълно зелена сила е неизменима част от ESG тактиките на редица компании и ясно показва тяхната отговорност към устойчива работа в интерес на обществото и околната среда. Електрическата сила от ВЕИ подкрепя осъществяването на амбициозните екологични цели за понижаване на въглеродния отпечатък и цялостна декарбонизация, с които от ден на ден компании в световен мащаб се ангажират.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги предизвиква производството и търговията с електрическа енергия, генерирана по екологичен метод. Популяризирането на зелената концепция е измежду водещите цели на компанията. За разлика от централите, работещи с изкопаеми горива, възобновимите източници на сила не отделят парникови газове в атмосферата. Компанията беше първият снабдител на електрическа енергия у нас, стартирал издаването на удостоверения за зелена сила, които се базират на издадени от Агенцията за стабилно енергийно развиване гаранции за генезис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР