Въпреки недоволството на хората – все още се правят опити

...
Въпреки недоволството на хората – все още се правят опити
Коментари Харесай

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Въпреки недоволството на хората – все още се правят опити лобисткия закон за ВЕИ да бъде прокаран

Въпреки недоволството на хората – към момента се вършат опити лобисткия закон за ВЕИ да бъде прокаран. Това заяви на конференция националният представител от „ Възраждане “ инж. Коста Стоянов, дружно със зам.-председателя на Общински съвет – Варна Николай Костадинов и общинския консултант Светослав Йорданов. Темата на  пресконференция бе обвързвана със Закона за ветрогенераторите в морето, който може да мине, макар обещанията да бъде отдръпнат.

Инж. Коста Стоянов, напомни, че на 5-ти февруари се е провела друга конференция, на която участваха и представители на рибарския бранш, и дружно с народните представители от „ Възраждане “ са поискали от властимащите този законопроект да бъде отдръпнат.

„ Това е извънредно лобистки закон, който ще обслужва ползите на кръговете към посочените политически обединения, ползите на олигарси и компании, които евентуално финансират тяхното политическо битие, само че по никакъв метод не пазят ползите на хората и ползите на страната в бранш риболовство и туризъм.

Само ще напомня, че оповестеният през 2023 година Специален отчет 22/2023 „ Енергия в Европейски Съюз, създавана от възобновими източници в морето – амбициозни проекти за напредък, само че устойчивостта продължава да бъде предизвикателство “ на Европейската счете палата предизвестява, че растежът от силата от възобновими източници в морето е основно за екологичния преход на Европейския съюз, само че може да навреди на морската среда.

Оказва се обаче, че има  интересни нови условия!

На 22.02.2024 година изтече периода за оферти по този законопроект сред първо и второ четене. На първо четене законът беше план на 25.01.20204 година с гласовете на ППДБ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и отчасти Има Такъв Народ.

Въпреки многото недоволства от разнообразни браншове на стопанската система - риболовство, хотелиери, ресторантьори, туристически отрасъл и негативни мнения, вместо вносителите да си отдръпват законопроекта, на 21-ви и 22-ри февруари Ивайло Мирчев и Има Такъв Народ внасят оферти за промени, т.е. те упорстват този закон да бъде признат.

Те не се преценяват с обстоятелството, че огромна част от Черноморските общини бяха признати заявления от общинските препоръки срещу построяването на перките в морето.

Интересен факт е, че в петък във Варна пристигна на бял кон спасителят Бойко Борисов, който около разправиите с организацията на ГЕРБ, съумя да се види с риболовците, хотелиерите и ресторантьорите, с цел да обещае, че неговата партия няма да поддържа закона за перките в морето.

Това в действителност е забавно, тъй като неговите хора първо основават проблем, с цел да може спасителят да пристигна и да обърне нещата в своя изгода, обещавайки, че този закон ще бъде отдръпнат. Да, но не!

Няма по какъв начин законът да бъде отдръпнат, тъй като не е импортиран единствено от ГЕРБ, ами от съвсем всички политически обединения в Народното събрание “, безапелационен бе националният представител от „ Възраждане “.

Инж, Коста Стоянов уточни, че предвид на импортираните промени сред първо и второ четене, никой не може да подсигурява, че законът няма да бъде признат.

„ Както забелязахте, в петък той не даде обещание, че ще приказва със своите съдружни сътрудници да изтеглят законопроекта си, в противен случай, сподели, че ГЕРБ няма да го поддържат. Това не е задоволително, в случай, че си един от основателите на казуса! 

И защото не може да подсигурява за останалата част от съдружните си сътрудници, които на първо четене гласоподаваха „ ЗА “, в този момент като прибавим и Има Такъв Народ вероятно, нещата с приемането на закона ще бъдат „ на кантар “! “, безапелационен бе Стоянов.
https://www.facebook.com/KostaStoyanov.vazrazhdane/videos/207785599061129
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР