Въпреки наложените санкции на Русия от западния свят, курсът на

...
Въпреки наложените санкции на Русия от западния свят, курсът на
Коментари Харесай

Въпреки санкциите рублата удари 7-годишен връх спрямо еврото

Въпреки наложените наказания на Русия от западния свят, курсът на рублата освен се възвърне до равнищата от преди войната, само че и продължи да пораства, като сега доближи равнищата от септември 2014 година.

Към днешна дата 100 съветски рубли се търгуват за 1,79 евро.

Припомняме, малко след началото на военните дейности съветската рубла стартира да спада поради изключването на страната от платежната система SWIFT и наложените стопански наказания. Рублата доближи своето дъно на 7 март, когато цената и падна до равнища 3 пъти по-ниски от днешните.

Действията на Русия на енергийния пазар и наложеният модел на възнаграждение на природния газ в рубли обаче обърна наклонността, а непрестанно повишаващите се цени на силата дадоха спомагателен подтик на съветската валута.

Санкциите на процедура подвигнаха цените на изкопаеми горива и все още носят повече доходи в съветската хазна при по-малко продажби, съпоставено с интервала от преди войната.

Въпреки че доста западни страни ограничиха изкупуването на съветски нефт, Москва към момента генерира рекордни облаги.

Факт е, че през първите 100 дни от войната в Украйна, Руската федерация е натрупала 98 милиарда $ облаги от експорт на изкопаеми горива, сочат данни на Центъра за проучване на енергетиката и чистия въздух, консултантска организация, основана във Финландия. Повече от половината от тези доходи или към 60 милиарда $, идват от Европейски Съюз.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР