Въпреки наближаващия краен срок (четвъртък) за представяне на взаимно приемлив

...
Въпреки наближаващия краен срок (четвъртък) за представяне на взаимно приемлив
Коментари Харесай

SEC и Binance US постигнаха частично споразумение

Въпреки наближаващия краен период (четвъртък) за показване на взаимно допустим компромис, с цел да се предотврати цялостното заледяване на активите на Binance.US, до петък към момента не беше реализирано никакво дефинитивно съглашение сред Binance и SEC.

Двете страни разгласиха взаимен отчет за положението, в който признаха, че поставят старания за договаряне на препоръчаната заповед за единодушие. В отчета се показва, че е реализиран прогрес, само че договарянията към момента не престават. Binance.US обаче не даде никакви актуализации по отношение на договорката или предстоящата дата на подаването ѝ в съда.

Във вторник арбитър Ейми Б. Джаксън даде на SEC и Binance период до четвъртък, с цел да реализиран компромис във връзка с първичното предложение на SEC за изцяло заледяване на активите на Binance.US и обвързваните с нея сдружения BAM Management и BAM Trading.

Съдията отхвърли първичното искане на SEC за краткотрайна ограничаваща заповед, която регулаторната организация считаше за нужна. Binance и Binance.US изрично се опълчиха на краткотрайната ограничаваща заповед, като я дефинираха като прекомерно рестриктивна.

Освен това BAM Management и BAM Trading бяха инструктирани да показват обстоен доклад за разноските до 14 юни. В отчета бяха разказани разнообразни разноски, в това число счетоводни, одиторски, хонорари на чиновници по контракт, банкови запаси и правни разноски.

Във вторник Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) показа свое лично предложение за договорка, в което бяха посочени няколко условия. Едно от изискванията имаше за цел да попречи на основния изпълнителен шеф на Binance Чанпен Джао, дружно с други обвинени, да получат достъп до активите или портфейлите на американската борса.

Въпреки това препоръчаната договорка позволяваше на структурите на Binance да продължат да правят заплащания за бизнес интервенции, като да вземем за пример закупуване на артикули и услуги, заплати на чиновниците, професионални възнаграждения и други постоянни разноски.

Тъй като правосъдните производства не престават, клиентите и контрагентите на Binance US остават с нараснало внимание към настоящите интервенции на борсата. Изходът от производството носи обилни последствия за притежаваните от клиентите криптоактиви, държани от Binance и фиатни валути, употребявани за закупуване на цифрови активи на платформата Binance.US.

В неотдавнашно електронно писмо, изпратено до клиентите късно вечерта в сряда, Binance US призна няколко провокации, свързани с тегленията на клиенти, деноминирани в долари. Борсата заяви, че единствено през първите две седмици на юни са направени над 285,000 опита за изтегляне. Не беше ясно обаче по какъв начин тази цифра се съпоставя с типичната интензивност при изтегляне.

Компанията отдаде забавянията както на SEC, по този начин и на фиатните контрагенти на Binance.US, като съобщи, че до момента в който 85% от опитите за евакуиране са били сполучливо обработени, останалите 15% са срещнали компликации. В имейла казусът се изяснява с съмнението на банковите сътрудници при обработката на фиатни тегления заради “тактиката на SEC за заплашване ” и настояването им за краткотрайна ограничаваща заповед върху активите на Binance.

Binance изрази уговорката си да убеди неуточнените си банкови сътрудници неотложно да освободят средствата на клиентите за обработка на тегленията.

През годините основаната в Съединени американски щати борса си сътрудничи с разнообразни банкови контрагенти, с цел да улесни тези транзакции. Някои от тези снабдители на услуги бяха контролирани и са предлагаха FDIC застраховка за средствата на клиентите.

Signature Bank, един от дългогодишните сътрудници на Binance, затвори по-рано тази година дружно с други американски банки. След затварянето и последвалите регулаторни опасения ръководителите на Binance US интензивно търсят спомагателни банкови сътрудници, с цел да разнообразят своите благоприятни условия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР