Въпреки масираните полицейски акции по пътищата вчера имаме 19 човека

...
Въпреки масираните полицейски акции по пътищата вчера имаме 19 човека
Коментари Харесай

Автоинструктор пред Lupa.bg: Всички следи от мелето на Черни връх“ бяха веднага заличени

Въпреки масираните полицейски акции по пътищата през вчерашния ден имаме 19 индивида повече починали спрямо предходната година. От акциите на КАТ няма никакъв смисъл. Трябва да се направи бездънен разбор за аргументите за злополуките. За това прикани пред Lupa.bg инж. Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.



„ В автошколите ние обясняваме по какъв начин опиатът въздейства на нервната система на индивида, само че това е незадоволително. Настояваме в главното учебно заведение също да се занимават с казуса. Не би трябвало да търсим последствията от дрогата, а да спрем продажбата й. 20 години сме подложени на психически стрес от непрекъснатата промяна на държавни управления и какво ли още не и това някъде избива. Досега избиваше в алкохола, през днешния ден към този момент в опиатите, тъй като те са доста налични. Като отидем на морето смъркачите са в тоалетните, а униформените ги пазят извън “, съобщи Йонко Иванов.

„ Нека да се върнем към случая с Георги Семерджиев. Бяха заличени съмнително бързо всички следи от злополуката през нощта. На сутринта колата му я изкараха като кофа за отпадък и оставиха на улицата. Това значи, че някой не цели прекъсването на дрогата. Затова пиаракциите ще продължат да се организират. В момента е по-важно да се приказва за понижаване на скоростта с 10 км. Убеждават ни, че по този начин ще спасим десетки човешки животи. Никой не повдига въпроса жегата по какъв начин въздейства на водача, на какъв брой часа би трябвало да се почива и пр “, обърна внимание автоинструкторът.

По думите му парите от пътните нарушавания, които към този момент са 700 млн. би трябвало да влязат в каса за пътна сигурност. „ Щом влязат в тази каса, ще има и за полиция, и за институти и за пътища. Тогава може да се сътвори нова философия за пътната политика “, сподели още инж. Йонко Иванов.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР