Въпреки конфликта в Украйна, към Черно море все още има

...
Въпреки конфликта в Украйна, към Черно море все още има
Коментари Харесай

Елитният международен круизен форум „MedCruise” откри 63-атата си асамблея в Бургас

Въпреки спора в Украйна, към Черно море към момента има интерес като туристическа дестинация

Още следващата година круизните кораби в Бургас още веднъж ще са нормална панорама. Това съобщи малко преди началото на интернационалния конгрес „ MedCruise ” шефът на „ Пристанище Бургас ” ЕАД Диян Димов. В залата на Конгресния център на Морска гара в продължение на 3 дни представители на най-големите круизни компании в света ще дискутират по какъв начин Черно море продължава да е сигурна и доходоносна дестинация за белите кораби на инат на спора в Украйна.

„ Положихме години труд с сътрудниците от Пристанище Варна, ДППИ и Министерството на превоза и известията. Това, че 63-ото издание на елитния конгрес MedCruise се организира точно в Бургас и тук, на крайник са пристигнали сътрудниците от тези компании, свидетелства задоволително за това какво сме постигнали. Интересът е огромен и те виждат в нашия район една опция за позитивен резултат за фирмите им. Белите кораби скоро отново ще бъдат нормална панорама за Бургас и напълно умерено можем да кажем, че още следващата година на Морска гара ще забележим такива ”, сподели шефът на „ Пристанище Бургас ” ЕАД Диян Димов.

На форума участваха представители от дванадесетте най-големи круизни компании - Ambassador Cruise Line; Azamara; Carnival Cruise Line; Fred. Olsen Cruise Lines; Holland America Line; Holland America Group | Serving Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn and P&O Australia; Princess Cruises; Royal Caribbean Group; Scenic Group; SeaDream Yacht Club; Silversea Cruises; Swan Hellenic Cruises;Viking Cruises. Това, че те са тук сигурно ще способства за позитивния имидж на страната ни като сигурна туристическа дестинация в един от най-бързоразвиващите се браншове - круизният туризъм.

По време на срещите на форума в идните дни ще бъдат контрактувани дестинациите за круизни визити в идващите две години, като това е от основна значимост за привличането на пасажерски кораби в Черно море и в частност в българските пристанища.

За присъединяване в 63-та Генерална в Бургас дойдоха към 200 задгранични представители на бизнес - ръководителите в MedCruise; притежатели и представители на круизни компании, пристанища, членове на организацията и асоциирани членове, заети в пасажерското обслужване. Съгласно условията на уредника на Асамблеята за тях сме планували полудневни екскурзии, с които популяризираме и представим туристическите благоприятни условия на района. Предвидени са екскурзии до града на ЮНЕСКО - Несебър, Старият град Созопол, новите туристически дестинации на община Бургас - остров „ Св. Анастасия ” и културно-туристически комплекс „ Ченгене Скеле ”.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР