Въпреки изявеното желание за напускане областните управители трябва да продължат

...
Въпреки изявеното желание за напускане областните управители трябва да продължат
Коментари Харесай

Мария Габриел: Областните управители трябва да продължат да изпълняват задълженията си

Въпреки изявеното предпочитание за овакантяване регионалните шефове би трябвало да продължат да извършват отговорностите си. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

" Знаете, че тук посланието на министър-председателя беше доста ясно. Ние от своя страна към момента не сме стигнали до полемиката с регионалните шефове, тъй като и за тях ни следва на първо време диалози с парламентарните групи ", добави още Габриел.

„ Фактът, че заместник-министрите също напуснаха сега на встъпване на служба на новото държавно управление, изправи екипа пред компликация. Тази компликация, несъмнено, че чака своето решение. Това, което за нас е значимо, е в точно подобен интервал, в който има натиска да вземаме по-бързи решение, да не позволяваме случаи като този, който и през вчерашния ден стана обществено притежание, тъй че ето го преимуществото да реагираш бързо и всички министри да имат своите екипи със заместник-министрите ”, съобщи Габриел.

„ Това, което за нас е значимо, е ние да имаме задоволително време да разгледаме качеството на експертизата, тъй като на първо място това е, което търсим. Всеки министър има своите оферти. Ние с министър-председателя Денков същи ги преглеждаме, за нас е доста значимо хората да имат нужната експертиза, тъй че да могат незабавно да бъдат оперативни “, добави Габриел.

Габриел разяснява случая с следващия пребит българин в Северна Македония: „ Първо, ограниченията бяха взети неотложно с издание на уеб страницата на външно министерство на ясна позиция, че до нас тази информация към този момент е достигнала и изискахме да разполагаме с цялата информация. Това сега тече. Освен това имаше през вчерашния ден среща сред представител на външно министерство и посланика на Северна Македония, където доста ясно още веднъж беше изразена угриженост за това, че чакаме от северномакедонските управляващи да създадат своето следствие. Разбира се, показваме угриженост по отношение на езика на омразата, който за нас е неприемлив и недопустим. И използвахме случая да отправим своето обръщение всички подобен вид сходен произшествия, в които България чака да има резултат, да бъдат направени от страна на Северна Македония ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР