Въпреки голямото разнообразие от фармакологични методи за справяне с възпалено

...
Въпреки голямото разнообразие от фармакологични методи за справяне с възпалено
Коментари Харесай

Народни рецепти при кашлица и възпалено гърло

Въпреки огромното многообразие от фармакологични способи за справяне с възпалено гърло и кашлица, обичайните национални средства не губят известност. Това се дължи на обстоятелството, че хората ги считат за по-„ естествени “, постоянно ги избират за лекуване на деца, а известността им се свързва и с това, че са евтини.

Основните съставни елементи на националните средства са:

•             настойки и отвари от лечебни билки, които имат противовъзпалително, антисептично и отхрачващо действие;

•             естествени омекотители и успокояващи сътрудници - мед, мляко;

•             сок и каша от елементарни зеленчуци и плодове - моркови, цвекло, репички и даже банан.

Лечебният резултат на националните средства не постоянно е мощен и предвидим, само че някои от тях - най-популярните и изпитани във времето - постоянно се предлагат даже от практикуващи лекари и се употребяват в медицинските проучвания.

Така че някои специалисти означават, че една лъжица мед от елда през нощта може да успокои нощната кашлица при деца не по-лоша от мощните медикаменти. А млякото с алкална минерална вода или мед и други „ домашни “ средства успокояват кашлицата и болките в гърлото при фарингит, от време на време не по-лошо от антисептичните таблетки за смучене или спрейовете.

При кашлица и болки в гърлото се предлага потреблението постоянно и доста на топли питиета. Това може да бъде топла вода, чай с мед или мляко, отвари от билки - лайка, култивиран чай, жълт кантарион, дива роза, малинов лист.

Инхалацията се употребява необятно в националната медицина за облекчение на суха кашлица и обособяване на храчки при влажна кашлица.

Напитките на млечна основа имат успокоителен резултат:

•             Горещо мляко с мед;

•             Горещо мляко с мед, сода и масло;

•             Мляко със смокини (5 броя на 0,5 л мляко, варете);

•             Мляко с куркума (1 чаена лъжичка на чаша мляко);

•             Мляко с минерална вода (1: 3);

•             Мляко с банан (за деца, с изключение на нарязан банан, към млякото може да се прибавят мед и какао).

Едно от националните средства за кашлица е черна ряпа с мед, може да се дава и на деца. Има доста благоприятни условия за подготвяне, класическият метод е да измиете черната ряпа, да отрежете долната част, да почистите една трета от пулпата, да поставите мед в получената дупка, като в същото време оставите място за сока, който се отделя. След това ряпата се потапя с опашката в купа с вода, оставя се в това състояние за 3 часа, с цел да образува сироп, който се пие като средство за угнетяване на кашлицата.

Смес от сок от репички с мед може да се получи по различен метод. Голяма репичка се настъргва или нарязва на тънки филийки, залива се с мед (3: 1) и се упорства, до момента в който медът се разтвори изцяло. След това се пие изцедения сок или се употребява цялата получена каша

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР