Въпреки големият брой снегорини, които работиха днес от рано сутринта,

...
Въпреки големият брой снегорини, които работиха днес от рано сутринта,
Коментари Харесай

Първи сняг в София: 185 снегорина едва успяха да овладеят ситуацията

Въпреки огромният брой снегорини, които работиха през днешния ден от рано сутринта, те едвам успяваха да изчистят огромните булеварди в столицата. Постепенно ситуацията се възстановява. За разчистване остават по-малките улици и тротоари в София.

Снимка: Ладислав Цветков

Въпреки целият изваден на улиците запас, почистващите компании едвам смогваха. 185 снегорина почистваха през днешния ден улиците на София. Обстановката в кварталите и в пешеходните зони обаче беше усложнена.

Снимка: Ладислав Цветков

С приоритет се почистваха централни булеварди и улици, по които минава градският превоз. Закъснения по разписанията нямаше.

„ Ще продължат почистването до момента в който има превалявания, след това ще продължат към кварталните улици и съм разпоредила да се почистват тротоарите и подлезите “, уточни кметът Йорданка Фандъкова.

Снимка: Ладислав Цветков

За някои изобилният сняг беше по-скоро добра вест. За други в по-високите квартали, като „ Драгалевци “ обаче, напредването беше по-трудно.

Радост за велосипедистите беше почистената велоалея при НДК. Останалата част от тротоара, обаче остана заснежена.

Постепенно ситуацията по улиците се възстановява.

Снимка: Ладислав Цветков

А в графика на градския превоз в София няма да има смяна, стана ясно на съвещанието на Столичния действен щаб. Линиите ще се движат и след 22 ч. и няма да има съкращаване на часовете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР