Въпреки големия интерес към него, Bitcoin все още не е

...
Въпреки големия интерес към него, Bitcoin все още не е
Коментари Харесай

Bitcoin е стока, а не валута, твърди главният икономист на Allianz

Въпреки огромния интерес към него, Bitcoin към момента не е постигнал нужната непоклатимост, с цел да се трансформира в същинска валута, а по-скоро наподобява на стока. Това съобщи основният икономист на Allianz Мохамед Ел-Ериан по време на банков конгрес в Сингапур.

" Една валута служи като предсказуемо средство за предпазване на стойност и средство за продан, което също е много устойчиво като стойност. Биткойните към момента не са достигнали до такава степен, те към момента се пробват да намерят непоклатимост. Така че са повече стока, в сравнение с валута ", съобщи Ел-Ериан пред CNBC.

 Bitcoin надвиши $7000
Bitcoin надвиши $7000

Криптовалутата още веднъж усъвършенства върха си

Миналия месец основният икономист на Allianz съобщи, че цената на виртуалната валута би трябвало да е на половина по-малка от тогавашните 4000 $. Оттогава bitcoin се увеличи съвсем 2 пъти и през днешния ден към този момент се търгува за 7000 $, отбелязвайки растеж от над 500% за годината.

Криптовалутите получават все по-голямо внимание от държавните управления и огромните организации, като bitcoin провокира най-вече диспути измежду коментаторите и регулаторите по света.

 Bitcoin е машинация и ще има неприятен край, твърди шефът на най-голямата банка в Съединени американски щати
Bitcoin е машинация и ще има неприятен край, твърди шефът на най-голямата банка в Съединени американски щати

Джейми Даймън не има вяра на криптовалутата

Изпълнителният шеф на JPMorgan Chase Джейми Даймън назова виртуалната валута " машинация, която ще има неприятен край ", до момента в който съгласно опитния вложител и съосновател на PayPal Питър Тийл хората " подценяват " bitcoin, а валутата " има огромен капацитет ".

Криптовалутата бе подкрепена и от най-големият оператор за продан на деривати в света - CME Group, който разгласи проектите си да пусне фючърси за bitcoin до края на годината.

 Bitcoin покори нов връх, става част от най-големия борсов фючърс
Bitcoin покори нов връх, става част от най-големия борсов фючърс

Kриптовалутата става все по-надежден актив, цената й занапред ще пораства

Но Ел-Ериан остава песимистичен. Според него купувачите на криптовалутата, евентуално считат, че тя ще бъде призната от институциите и централните банки, само че това може и да не се случи.

" Най-голямата ми грижа в дълготраен проект е: Дали догатката в ценообразуването по отношение на приемането (на bitcoin) дава отговор на действителността? Това е въпросът, който вложителите би трябвало да си зададат, в случай че държат биткойни за няколко месеца ", сподели икономистът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР