Въпреки големия брой нови заразени Унгария отваря от утре училищата

...
Въпреки големия брой нови заразени Унгария отваря от утре училищата
Коментари Харесай

Унгария отваря училищата въпреки големия брой нови заразени

Въпреки огромния брой нови инфектирани Унгария отваря от на следващия ден учебните заведения и детските градини, само че родителите имат правото да решат дали да пуснат децата си на присъствено образование, съобщи Българска телеграфна агенция.

Понастоящем междинният дневен растеж на новите случаи за двуседмичен интервал е 363 на 100 хиляди поданици. Според анкета на родителската асоциация над 76 на 100 от 85-те хиляди родители в Унгария са срещу преотварянето на учебните заведения.

Вчера министър председателят Виктор Орбан изрази съмнение дали е подходящо отварянето на учебните заведения, само че се базира на рекомендации на Световната здравна организация. Критични към държавното управление медии се усъмниха дали съществува такава рекомендация.

Правителството оправда разхлабването на ограниченията с аргумента, че над 3 милиона унгарци и основно учителите са към този момент имунизирани против КОВИД-19. Но новинарският портал 24.hu е пресметнал, че в 10-милионната страна доза са получили най-вече възрастните хора и групите под риск.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР