Въпреки дъжда, граждани се събраха на протест пред президентството, за

...
Въпреки дъжда, граждани се събраха на протест пред президентството, за
Коментари Харесай

Протест пред президентството: Десетки скандират „Радев е позор“

Въпреки дъжда, жители се събраха на митинг пред президентството, с цел да заявят, че България е демократична и парламентарна република, че България е Европейски Съюз и НАТО, оповестява БГНЕС.

Демонстрантите развяват българското знаме, на Европейския съюз, както и това на Украйна, скандирайки „ Радев е срам! “.

„ Тук сме, с цел да заявяваме още един път геополитическата ориентировка на България. България е Европейски Съюз, България е НАТО. Просто това би трябвало да се знае и шепа фашизирани копейки не трябва изобщо да се считат за патриоти и да мислят, че целият свят се върти към тях ", сподели пред БГНЕС Кольо Карастоянов. Той акцентира, че дъждът не е спрял протестиращите да дойдат до президентството и ще стигнат и до централата на политическа партия „ Възраждане “.

„ Протестираме поради държанието на „ Възраждане “ освен в Народното събрание, а на всички места, за прокламациите за национализъм, за разделяне на народа, за апелите за вкарването на жълтопаветниците и на всички негови съперници в " Белене ", за заканите за революция и български Майдан ", съобщи Кристина Пекова.

„ Същевременно сме тук пред президентството, тъй като Румен Радев не извършва ролята си на обединител на нацията, каквато е по конституция, а по-скоро разединява нацията ни “, означи тя.

Жената дефинира като забавни събития, че президентът е подписал указа за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев, само че акцентира, че ще забележим по какъв начин ще се развият нататък нещата.

Импийчмънт на президента Румен Радев, съгласно нея, би довело чисто законово до това вицепрезидентът Илияна Йотова да поеме неговата роля и „ да не стане от бодил, та на глог “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР