Въпреки че знаем колко са полезни зеленчуците, често не консумираме

...
Въпреки че знаем колко са полезни зеленчуците, често не консумираме
Коментари Харесай

Как да ядем повече зеленчуци

Въпреки че знаем какъв брой са потребни зеленчуците, постоянно не консумираме задоволителни количества. А по този начин се лишаваме и от редица витамини и минерали, нужни ни за пълностоен живот. И вместо да наваксваме неналичията с хапчета от аптеката, ето един елементарен метод да хапваме повече моркови, домати и каквото друго си решим.

Не единствено децата имат проблеми с потреблението на зеленчуци. А в множеството случаи тези проблеми идват от обстоятелството, че зеленчуците постоянно не са поднесени и показани задоволително привлекателно . И постоянно не са по този начин вкусни, както един хамбургер да вземем за пример.

 Снимка 354121

Именно там е разковничето на казуса - представянето на зеленчуците. И тук идва ред на един най-много маркетингов трик, който обаче можем да използваме и в всекидневието си . Едно е да попитаме някой " Искаш ли моркови на пара? ", а напълно друго " Искаш ли вкусни, сладки моркови, цялостни с витамини? ".

Изследване на Университета в Станфорд, представено от Time, се занимава точно с резултата на спомагателната информация . Участващите в опита са разграничени на три групи. За тях се подготвят и сервират безусловно идентични ястия със зеленчуци , само че показани по друг метод.

 Снимка 354125

Първата група ги получава с най-обикновено изложение - цвекло, царевица, фасул и така нататък На втората растенията са показани със своите изгоди за здравето - цвекло, което понижава кръвното и има детоксикиращ резултат да вземем за пример. А третата група е поблазнена от маслена сладка царевица с необикновен усет и мирис.

Както можем сами да се досетим, спомагателната информация за зеленчуците ни кара да консумираме доста повече от тях . По-добър е резултатът с описанието, наблягащо на апетитните вкусови качества, следвано от това за изгодите от продукта.

 Плодовете и зеленчуците с най-вече пестициди
Плодовете и зеленчуците с най-вече пестициди

И по какъв начин да обезвреждаме вредата от тях

И по този начин още веднъж всичко опира до внушения на подсъзнателно равнище . А лесният трик, които ползват някои търговци, можем да използван още през днешния ден върху децата си или близки и другари, които все се мръщят на броколите и карфиола. Прощавайте, на тези цялостни с витамини и потребни защо ли не апетитни зеленчуци на пара с ароматно масло!
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР