Златните кюлчета и монети са умен залог в момента. Ето защо.

...
Въпреки че златото може да не е първото нещо, за
Коментари Харесай

Въпреки че златото може да не е първото нещо, за което се сещате, когато мислите за инвестиране, този благороден метал може да бъде ценно допълнение към почти всяко портфолио. Това е така, защото предлага широк набор от предимства за инвеститорите, от запазване на покупателната способност, когато инфлацията е висока, до предлагане на лесна ликвидност. Златото също има тенденция да запазва стойността си във всяка икономика, което само добавя към привлекателността.

И ако обмисляте да добавите този благороден метал към портфолиото си, имате многобройни видове инвестиции в злато, които да избирате от. Златни акции, златни ETF, златни фючърси и дори златни IRAs са всички опции, които трябва да обмислите - и всеки идва със своите собствени потенциални ползи и недостатъци.

Физическото злато, като златните кюлчета и монети, е друга възможност. И в момента този тип инвестиция в злато може да бъде едно от най-умните допълнения, които можете да направите към портфолиото си.

Разгледайте предимствата на инвестирането в злато с безплатен информационен комплект.

Защо златните кюлчета и монети са разумен залог в момента

Ето няколко причини, поради които може да искате да обмислите добавянето на златни кюлчета или монети към портфолиото си днес.

Инфлацията е все още висока

Един от най-значимите фактори, които карат инвеститорите към златни монети и кюлчета, е загрижеността за покачването инфлация. Инфлацията подкопава покупателната способност на фиатната валута, което я прави по-малко ценна с течение на времето. Тази ситуация направи държането на активи, които запазват стойността си, разумен избор.

Тук може да се намеси златото. В миналото златото е действало като защита срещу инфлацията. За разлика от хартиените валути, стойността му има тенденция да се покачва, когато инфлацията е висока – поради което инвеститорите се обръщат към физическото злато, за да запазят своето богатство и покупателна способност в моменти, когато традиционните инвестиции се борят да се справят.

И точно сега , все още сме изправени пред проблеми с инфлацията, така че е подходящ момент да добавите златни кюлчета и монети към портфолиото си. Въпреки че многобройните повишения на лихвените проценти на Федералния резерв от март 2022 г. насам изглежда охлаждаха темпа на инфлация, той отново се повиши през юли — и не е ясно накъде може да се насочи в бъдеще.

Научете повече за вашето инвестиране в злато опции тук.

Спот цените на златото са надолу

Въпреки че златото има история на добро представяне по време на икономическа несигурност, може да е умно да се удари, когато желязото е горещо. И това време може да е сега. Спот цените на златото в момента са по-ниски, отколкото през последните месеци, което представлява благоприятна възможност за покупка за инвеститорите.

По-ниските цени на златните кюлчета и монети означават, че инвеститорите могат да придобият повече физическо злато за парите си. Това не само позволява по-ниска входна точка, но също така предлага потенциал за по-голяма възвръщаемост, когато цените на златото в крайна сметка се възстановят, което често се случва по време на икономически сътресения.

Икономическата перспектива е несигурна

Икономическият пейзаж остава изпълнен с несигурност. Геополитическото напрежение, търговските спорове и други фактори - като опасенията за икономически спадове и високата инфлация - създадоха атмосфера на непредсказуемост. В тези несигурни времена инвеститорите може да поискат да потърсят активи, които в миналото са осигурявали стабилност.

И това е, което златните кюлчета и монети могат да осигурят. Златото има репутация на сигурен актив, което означава, че има тенденция да се представя добре, когато други инвестиционни класове, като акции и облигации, са изправени пред насрещни ветрове. От своя страна може да е разумно да се обърнете към златото като средство за съхранение на стойност и начин за смекчаване на риска по време на периоди на икономическа несигурност или сътресения.

Необходима е диверсификация на портфейла

Диверсификация на вашия Инвестиционният портфейл е основен принцип на управлението на риска. Притежаването на комбинация от активи с различни рискови профили може да помогне за смекчаване на въздействието на пазарните колебания. Освен това златото е отличен избор за диверсификация поради ниската си корелация с други класове активи като акции и облигации.

Като включите златни кюлчета и монети във вашето инвестиционно портфолио, можете да намалите общия риск и да подобрите неговата устойчивост . Когато други инвестиции страдат, златото често задържа или дори увеличава стойността си, осигурявайки противовес на ефективността на портфолиото ви.

Долната линия

Златните кюлчета и монети могат да бъдат интелигентна опция за инвестиция в лицето на висока инфлация, несигурна икономическа перспектива и нестабилни пазари. Въпреки че миналите резултати не са показателни за бъдещи резултати, историческата роля на златото като запас от стойност и защита срещу инфлацията го прави убедителен избор за инвеститорите, които искат да защитят и увеличат своето богатство по време на несигурни времена.

Въпреки това, важно е да запомните, че златото не е лишено от рискове и стойността му също може да варира. Преди да добавите злато към инвестиционния си портфейл, не забравяйте да определите подходящото разпределение въз основа на вашите финансови цели и толерантност към риск. С правилната стратегия и добре диверсифицирано портфолио, златото може да изиграе ценна роля, като ви помогне да преодолеете икономическата несигурност.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР