Въпреки, че захарта е вкусна, по-късно можете да се сблъскате

...
Въпреки, че захарта е вкусна, по-късно можете да се сблъскате
Коментари Харесай

Как да разпознаем сигналите на организма, че прекаляваме...

Въпреки, че захарта е вкусна, по-късно можете да се сблъскате с горчивите последици от използването му. Това вещество е извънредно отрицателно за работата на доста органи. Човек може да има проблеми с наднорменото тегло, сърдечно-съдовата система, зъбите и настроението, написа zdrave.to.

Как да разберем, че сте прекрачили линията и консумирате прекалено много захар? Оказва се, че тялото е в положение да алармира за това. В тази публикация ще научите по какъв начин да разпознавате тези сигнали.

 Как да разпознаем сигналите на организма за прекомерна консумация на Ð·Ð°Ñ Ð°Ñ€?

Кариес

Като дете нашите родители не лъжат, когато споделят, че в случай че ядете доста бонбони, можете да извършите кариес. Оказва се, че за микробите, които предизвикат този проблем, главният източник на храна е захарта. Ако сте почнали да развивате кариес, тогава консумирате прекалено много от това вещество.

Силно възприятие на апетит

Ако непрекъснато желаете да ядете, тогава може би повода за това е несъразмерното количество захар в диетата. Бонбоните водят до нередовност на невроните, което предизвиква подправен апетит.

 Резултат с изображение за торта

Безсъние

Възможно е неспособността да заспите бързо и елементарно да е обвързвана с остатък на захар, който блокира производството на хормона на съня. За да заспите без проблеми, би трябвало да се откажетеот сладките храни през нощта.

Чувство на отмалялост

Ако ядете прекомерно доста захар, тялото ви ще се сблъска с дефицит на тиамин, който е виновен за преработката на въглехидратите в глюкоза. Така тялото няма да има сила и ще бъдете непрекъснато изтощени.

Сърдечни проблеми

Колкото повече захар има в тялото ви, толкоз по-голям е рискът от развиване на болести на сърдечно-съдовата система. Остър недостиг на тиамин може даже да провокира сърдечна непълнота.

Въпреки този лист от проблеми, които пораждат при несъразмерна консумация на захар, не е належащо да я изоставяте изцяло. За да може тялото да работи устойчиво, е належащо да се употребява всичко, само че в минимални количества.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР