Въпреки че забраняват на европейските си съюзници да внасят руски

...
Въпреки че забраняват на европейските си съюзници да внасят руски
Коментари Харесай

Global Times: САЩ забраняват на ЕС да внася руски петрол, но самите те купуват повече

Въпреки че не разрешават на европейските си съдружници да внасят съветски енергоносители, в последно време Съединени американски щати интензивно ги купуват, написа китайското издание Global Times. В същото време, точно Съединени американски щати се трансфораха в главен бенефициент от украинската рецесия, като в този момент усилват доставките си на полутечен газ за Европа.

Оказвайки напън върху европейските си съдружници да не купуват съветски нефт, на фона на продължаващата украинска рецесия, Съединени американски щати усилиха доставките на недопечен нефт от Русия с 43%, или 100 000 барела дневно, през последната седмица, показва изданието, цитирайки заместник-секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Михаил Попов.

„ В допълнение, Вашингтон позволи на своите компании да изнасят минерални торове от Русия, признавайки ги за артикули от първа нужда “, добави той.

Според Попов, че Европа би трябвало да чака още сходни " изненади " от Съединени американски щати.

Съединени американски щати и европейските съдружници обмислят възбрана на вноса на съветски нефт от началото на руско-украинския спор, макар зависимостта на Европа от Русия за нефт и газ. Сега Европа е изправена пред напън, както от Съединени американски щати, по този начин и от Обединеното кралство, да забрани съветския нефт. Лондон към този момент разгласи, че ще спре вноса му до края на годината.

Междувременно Министерството на финансите на Съединени американски щати дефинира 22 април като краен период за преустановяване на покупко-продажбите за импорт на нефт и въглища от Русия.

Износът на полутечен природен газ (LNG) от Съединени американски щати се е нараснал с съвсем 16% предишния месец до рекордно високо равнище, се споделя в прелиминарен отчет анализаторите от Refinitiv, като износът за Европа остава главен фокус.

Американският LNG е в огромно търсене, защото европейските страни се пробват да понижат вноса на газ от Русия от началото на специфичната интервенция в Украйна и също по този начин се стремят да възстановят намаляващите си ресурси.

Европа е най-големият вносител на американски LNG за четвърти следващ месец, като по този метод изкупува към 65% от синьото гориво, изнасяно от Съединени американски щати.

В взаимно съглашение от 25 март Съединени американски щати оповестиха, че ще доставят най-малко 15 милиарда кубически метра повече полутечен природен газ за Европа тази година в опит да сложат завършек на зависимостта на Европейски Съюз от съветския енергиен експорт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР