Въпреки че YouTube е най-популярната платформа за споделяне на видеоклипове

...
Въпреки че YouTube е най-популярната платформа за споделяне на видеоклипове
Коментари Харесай

10 страхотни алтернативи на YouTube

Въпреки че YouTube е най-популярната платформа за шерване на видеоклипове в света, има и други други възможности. Освен YouTube има разнообразни платформи за шерване на видеоклипове, които оферират неповторими функционалности, наличие и общности, отговарящи на разнообразни ползи и потребности. В тази публикация ще можете да разгледате 10 уеб страницата за видеосподеляне, които са други възможности на YouTube.

1. Vimeo

Сайтът е първият, който поддържаше видеоклипове с висока разграничителна дарба в интернет и въпреки да включва селекция от видеоклипове, основани от потребителите, той се концентрира върху висококачествено наличие. Vimeo предлага и някои телевизионни сериали и поддържа 360-градусови видеоклипове.

Сайтът разполага с елементарна функционалност за търсене, която групира видеоклиповете по категории и канали. Не знаете какво да гледате? Селекцията от избори на чиновници на Vimeo, която се обновява от време на време ще ви помогне да се ориентирате в вярната посока.

2. Daylimotion

Dailymotion е различен уеб страница за видеоклипове сходен на YouTube. Той стартира да действа през март 2005 година, единствено един месец по-късно от YouTube.

Според CSI Magazine, Dailymotion понастоящем е най-сравнимият съперник на YouTube с над 300 милиона консуматори месечно. Милиони видеоклипове са оповестени както от професионални издатели, по този начин и от дилетанти. В Dailymotion може да се откри съвсем всичко, в това число филми, телевизионни излъчвания, документални филми, спортни акценти и даже музикални видеоклипове, както и изявленията с реализатори.

Видеоклиповете в уеб страницата са групирани по категории, като приоритет имат видеоклиповете с акценти, вести, спорт, развлечения и музика. Можете да си извършите личен акаунт в Dailymotion. Препоръките на уеб страницата стават все по-точни, когато гледате повече видеоклипове.

3. Playeur

Playeur е релативно нов в света на онлайн видео платформите, защото е учреден в края на 2019 година, като неотдавна смени името си от Utreon. Липсата на закони и регулации е неговата съществена отличителна линия. Това не значи това което евентуално си мислите, само че рестриктивните мерки са доста по-малко, в сравнение с в YouTube. Ако имате проблеми с намирането на видеоклипове за гледане в YouTube поради жанра си заслужава да го разгледате.

Интересна алтернатива в уеб страницата е, че Playeur може да вземе всичките ви видеоклипове от YouTube (ако имате такива) и да ги качи в профила ви в Playeur.

4. The Internet Archive/Интернет архивът

The Internet Archive е уеб-базирана библиотека със всевъзможни типове гратис наличие. То включва книги, музика, програмен продукт и, несъмнено, филми.

Едно от преимуществата на видеосъдържанието в The Internet Archive е голямата му сбирка от историческа информация. Макар да разполага с известно модерно наличие, някои от най-хубавите видеоклипове са по-стари и незнайни вести, телевизионни излъчвания и филми, които е мъчно да се намерят в други уеб страници. Интернет архивът, сходно на доста други уеб страници разрешава на потребителите да разгласяват видеоклипове. H.264 е най-често употребяваният формат за шифроване на видео при качване на видеоклипове в платформата.

5. Twitch

Собственост на Amazon, Twitch е най-хубавата уеб платформа за стрийминг онлайн. По данни на Demand Sage, Twitch има 140 милиона консуматори, а по данни на Statista – над 7 милиона дейни стриймъри.

Twitch разрешава на основателите да разгласяват стриймове онлайн, в които могат да вършат съвсем всичко. Без подозрение игрите са най-популярният род за стрийминг в Twitch. Има голям брой съответни благоприятни условия от които да избирате, в това число Minecraft, League of Legends и Overwatch.

Ако игрите не са за вас, има категории IRL (В действителния живот) и Creative, в които можете да гледате по какъв начин хората рисуват, водят непринудени диалози, пеят и даже готвят.

По-специално в Twitch са предавани безчет музикални видеоклипове онлайн от фестивали и събития. През 2014 гoдина интернационалният диджей Стив Аоки излъчи цяло шоу от Ибиса. В момента Twitch е формален сътрудник за стрийминг на музикалният фестивал Ultra в Маями.

В Twitch можете да следите обичаните си стриймъри гратис. Можете също по този начин да се абонирате за техния канал против месечна такса, с цел да подкрепите тяхното стрийминг начинание. Можете също по този начин да печелите точки за канала за времето, което прекарвате в гледане на избрани стриймъри.

6. The Open Video Project

Лабораторията за дизайн на взаимоотношението към Университета на Северна Каролина Чапъл Хил сътвори плана „ The Open Video Project “. Той е предопределен за откриватели, изключително за тези, които се занимават с добиване на мултимедия и цифрови библиотеки.

Като се има поради това, по-голямата част от видеоклиповете на плана The Open Video Project са образователни. Включени са доста видеоклипове от архивите на НАСА, както и сбирка от типичен телевизионни реклами и просветителни стратегии, датиращи от 50-те години на предишния век. Ако търсите историческо видеосъдържание, разгледайте The Open Video Project.

7. 9GAG

9GAG е сбирка от всевъзможни занимателни и глупави неща. От занимателни фотоси, GIF-чета, видеоклипове с игри, мемета, анимета и други. Това е нещо, върху което е мъчно да не кликнеш и да не прекараш часове в разглеждане. Нещо сходно на TikTok.

8. TED Talks

TED Talks е известна услуга за шерване на видеоклипове. Тя включва почти 3500 изявления по необятен кръг от тематики. Някои от тях включват технологии, бизнес, дизайн, просвета и световни провокации. Всяка седмица TED Talks прибавя от 5 до 7 нови речи, които можете да гледате на уеб страницата на организацията.

Някои от полемиките са хумористични, до момента в който други са сърцераздирателни. Някои изявления имат за цел да обяснят по какъв начин работи мозъкът ви, до момента в който други имат за цел да ви забавляват. Единственото, което се резервира във всички видеоклипове на TED Talks, е, че от всеки от тях сигурно ще научите нещо ново.

Ако не разполагате с задоволително време, уебсайтът на TED Talks ще ви бъде от изгода. Ако даден видеоклип е с дълготрайност под 6 минути, той е маркиран с очевидно алено кръгче в менюто.

9. DTube

DTube, което е редуциране от Decentralized Tube е видео услуга, сходна на YouTube. Вместо да хоства всички видеоклипове на един сървър, целият уебсайт е децентрализиран и работи на блокчейна на Steem.

Потребителите, които качват видеоклипове на уеб страницата, получават крипто токени Steem, които могат да трансферират в личните си портфейли с криптовалута или да продадат за пари в брой на борса за криптовалути.

Начинът, по който се демонстрират гледанията в DTube е малко по-различен. Сайтът демонстрира какъв брой криптовалута е спечелило всяко видео, а не какъв брой гледания е събрало.

10. Фейсбук Watch

Фейсбук Watch, сходно на YouTube дава персонализиран лист с видеоматериали, които можете да гледате. Малко по-трудно е да намерите материали, в сравнение с в YouTube, тъй като няма толкоз доста категории от които да избирате.

Въпреки това това е опция на YouTube, която си коства да се изследва, в случай че предпочитате да убивате време, като прелиствате описи с лесни за гледане видеоклипове.

Без подозрение YouTube е първокласна мрежа за видеосподеляне, само че това обаче не значи, че тя е единствената опция за гледане на видеоклипове онлайн. Можете да разгледате изброените нагоре други възможности на YouTube, с цел да разширите опцията си за избор. В края на краищата вариациите нормално са потребни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР